Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Croft gelooft niet in Red Bull-racecomeback Ricciardo en wijst op uitspraken Verstappen

Maakt Daniel Ricciardo kans op een racecomeback bij Red Bull? Wat Sky Sport-verslaggever David Croft betreft in ieder geval niet en voor zijn onderbouwing wijst hij naar Max Verstappen.

Kan Daniel Ricciardo zich als derde coureur van Red Bull in de kijker rijden om zo aanspraak te maken op een racezitje bij de formatie van Max Verstappen? Volgens Sky Sports F1-commentator David Croft moet Red Bull dat überhaupt niet willen, zeker niet na bepaalde uitspraken van Verstappen. Als het gaat om een mogelijk gevecht tussen Sergio Perez en Ricciardo om een stoeltje voor 2024 geeft Croft aan Ricciardo de wereld te gunnen, maar er volgt een 'maar': "Ze zijn allebei in staat om races te winnen, maar in mijn ogen winnen ze die op verschillende manieren", zo begint hij. "Ik vind het vervelend om dit zo uit te spreken, want Daniel is een wereldgozer, maar hij is niet de toekomst van Red Bull. Op geen enkele manier en dat heeft vooral met zijn leeftijd te maken."

Uitspraken Verstappen

Croft wijst naar uitspraken die Max Verstappen, zeker in 2022, herhaaldelijk deed: "Toen Max aangaf dat hij op zijn 31ste misschien wel zou stoppen, was dat een enorme openbaring voor mij." "Hij denkt al na over het moment waarop hij gaat stoppen met racen (in de Formule 1, red.). En als hij daar over nadenkt, dan zal Red Bull daar ook over na moeten denken. Persoonlijk zou ik dan inzetten op iemand voor de lange termijn als Checo voor '24 niet het antwoord blijkt te zijn." Als Natalie Pinkham in een reactie daarop aangeeft dat het mis kan gaan met een rookie naast Verstappen, waarbij ze Pierre Gasly en Alexander Albon bij naam noemt, zijn Croft en Karun Chandhok het erover eens dat men dus niet voor een rooie moet gaan. "Ik denk dat ze volle bak in moeten zetten op het kopen van Lando Norris", aldus de Indiër. "Wow, absoluut", beaamt Croft.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi