Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries kiest bij Red Bull bekende manager als belangenbehartiger in F1

In 2023 staat Nyck de Vries op de F1-grid in een AlphaTauri-bolide. De voormalig Formule E-wereldkampioen veroverde een zitje in de Formule 1 zonder samen te werken met een manager. Daar is echter verandering in gekomen nu dat de Nederlander is opgenomen in de Red Bull-familie. Hij zal namelijk samen gaan werken met een voor de Oostenrijkse sponsor welbekende manager.

In de Formule 1 werken alle F1-coureurs samen met een manager. Er komt namelijk veel op de coureurs af, waardoor ze zich niet optimaal kunnen concentreren als ze niemand hebben om hun belangen te behartigen. Nyck de Vries veroverde zijn zitje in de Formule 1 zonder gebruik te maken van een manager. Recent legde hij uit waarom hij geen manager had. "Het was niet per se een bewuste keuze, maar in die situatie ben ik gewoon terechtgekomen. Het laatste jaar was het lastig om alles te managen, maar ik vind dat een manager buiten de Formule 1 niet per se nodig is." Hij legt uit waarom. "Veel dingen in deze wereld draaien om persoonlijke relaties. Het voordeel van je eigen carrière managen, al heb ik op de achtergrond wel veel advies gehad, is dat je relaties opbouwt." "Als iemand altijd in jouw naam alles voor je doet, dan leert niemand de echte jij kennen en krijg je de kans niet om jezelf te laten zien. Naast het feit dat ik er gewoon van geniet om persoonlijke relaties op te bouwen, denk ik dat het gewoon een voordeel is om je eigen belangen te behartigen."

Nieuwe manager

Toch is De Vries overstag gegaan nu hij in de koningsklasse van de autosport is beland. "Om te werken met een manager terwijl je (nog) niet weet of je de Formule 1 gaat halen, is een beetje ongemakkelijk. De manier waarop ik mezelf heb gemanaged heeft me denk ik vandaag de dag ook een beetje zover gebracht, maar op de korte termijn ga ik op zoek naar wat hulp, want ik wil wat lasten van mijn schouders hebben en me op mijn performance op de baan focussen." Inmiddels heeft De Vries inderdaad een manager aangetrokken. RacingNews365 kan vanuit Mexico namelijk bevestigen dat Guillaume le Goff de nieuwe manager is van De Vries, die dit weekend nog uit zal komen voor Mercedes tijdens de eerste vrije training. Le Goff is al jarenlang de manager van Pierre Gasly en werkte in het verleden ook als race-engineer samen met De Vries. Vanaf nu is de gerespecteerde Fransman dus ook de manager van de Nederlander. Daardoor blijft Le Goff samenwerken met Red Bull en AlphaTauri, het team dat Gasly juist voor een zitje bij Alpine gaat verlaten.

CIMQEK6hBXE

View this post on Instagram A post shared by Guillaume Le Goff (@_guillaumelegoff)

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'