Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries valt van het podium, Vandoorne zet eerste stap naar Formule E-wereldtitel

Nyck de Vries is de eerste Formule E-Prix in Londen geëindigd als derde. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in Jake Dennis en teamgenoot Stoffel Vandoorne.

Polesitter Jake Dennis heeft de E-Prix van Londen gewonnen. De Brit bezweek in de Londense straten niet onder de druk van Stoffel Vandoorne tijdens de eerste van twee races. De Belg zette Dennis meerdere malen onder druk, maar met de titelstrijd in het achterhoofd leek hij niet te veel risico willen nemen. Zijn naaste concurrenten hadden het namelijk al tijdens de kwalificatie op zaterdagochtend lastig. Edoardo Mortara crashte al vroeg in de race samen met Sam Bird, waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan de achttiende plek. Jean-Eric Vergne scoorde geen punten en kwam als dertiende over de finish. Mitch Evans hield de schade wel enigszins beperkt en reed van P14 naar P6 tijdens de E-Prix in de Britse hoofdstad. De Vries wist het tempo van de top twee niet bij te houden en moest zich nog met hand en tand verdedigen op weg naar het podium, maar wist uiteindelijk Nick Cassidy net achter zich te houden: P3. Voor Robin Frijns was het een tegenvallende middag, hij eindigde op P16. In het klassement verstevigt Vandoorne zijn leidende positie. Hij heeft 173 punten met nog drie races te gaan en staat 26 punten voor op Mitch Evans, 29 op Edoardo Mortara en 45 op Jean-Éric Vergne. Robin Frijns staat op P6 met 104 punten, Nyck de Vries staat op P7 met 98 punten en zijn nagenoeg kansloos voor de titel. Update: Nyck de Vries heeft een tijdstraf van vijf seconden gekregen voor te agressief verdedigen. Hij valt daarmee terug van P3 naar P6.

1553396281749475328

Hometown glory! A dominant drive from @JakeDennis19 to win Round 13 🏆 🇬🇧 2022 @SABIC #LondonEPrix | @AVAXAndrettiFE pic.twitter.com/9GU9bJIgq2 — ABB FIA Formula E World Championship (@FIAFormulaE) July 30, 2022

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi