Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries put inspiratie uit monsterronde Verstappen in Saoedi-Arabië

Nyck de Vries heeft samen met Max Verstappen teruggeblikt op de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië in 2021. Op de donderdag voor het raceweekend spraken ze elkaar nog, maar van de ziekte van Verstappen wist de AlphaTauri-coureur niets.

Terwijl Nyck de Vries de pers al te woord staat op de mediadag in Saoedi-Arabië, is Max Verstappen nog niet aanwezig in het Midden-Oosten. De Nederlander pakt een dag later het vliegtuig vanwege buikproblemen, maar voelt zich inmiddels al wel weer fit en zal dus gewoon in actie komen voor Red Bull. Het was een verrassing voor zijn landgenoot bij AlphaTauri. Toen hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365 verscheen, wist De Vries nog van niks. "Ik heb er niets over gehoord, maar we hebben elkaar regelmatig gesproken na Bahrein. We hebben elkaar vanochtend eigenlijk nog gesproken!" De twee Nederlanders hadden het over de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië in 2021, toen Verstappen een geweldige indruk maakte met een monsterronde richting poleposition, tot aan de laatste bocht. Hier raakte hij de muur, waarna hij zijn ronde in het water zag vallen. "We hebben het over die kwalificatieronde gehad, maar niet over zijn buikproblemen. Het zal dus vast wel goed zitten", zo vervolgt De Vries. Verstappens crash was niet direct het onderwerp. "Hij grapte er wel over, maar ik was vooral onder de indruk van zijn ronde. Je kon van buitenaf heel goed zien hoe agressief en aanvallend hij was", aldus De Vries, die uitlegt dat hij de kwalificaties en races van '21 en '22 heeft teruggekeken om zich voor te bereiden op het komende raceweekend.

Nieuw circuit voor De Vries

Het Jeddah Corniche Circuit is nieuw voor De Vries en het weekend staat voor hem in het teken van rustig opbouwen. Ook voor de andere coureurs is er het een en ander veranderd, waardoor track limits mogelijk een rol gaan spelen in het weekend. De AlphaTauri-coureur laat het vooral aan de andere coureurs om daarbij de limiet op te zoeken. "Ik wil mijn ritme rustig opbouwen, vooral omdat de track evolution hoog is op dit circuit." "In de eerste training is het nog relatief warm, maar daarna wordt het circuit beter en beter. Je hebt op een stratencircuit al je tijd nodig." Hoewel het circuit nieuw is voor De Vries, kan hij het wel vergelijken met een aantal andere locaties waar hij heeft geracet. "De eerste sector is bijvoorbeeld te vergelijken met Bakoe, maar het heeft overeenkomsten met alle stratencircuits. Er is geen ruimte voor fouten en de muren zitten heel dicht op het asfalt." "Bakoe lijkt er verder het meest op, maar daar is het remmen veel belangrijker. Hier gaat het meer om de hoge snelheid die je moet meenemen in de bochten. Het deed me denken aan het Formule E-circuit hier in Saoedi-Arabië. Daar is de eerste sector ook heel bochtig. Met deze auto's wordt het echter een nieuwe ervaring", aldus De Vries.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi