Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Drama voor Veijer na vroege crash

Collin Veijer heeft een uitstekend weekend in Duitsland niet weten te bekronen met een overwinning. Het Nederlandse talent mocht de Grand Prix van Duitsland vanaf poleposition beginnen, maar crashte al vroeg in de wedstrijd, waardoor punten al vrij vroeg uit beeld verdwenen.

Veijer Moto3 Germany
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Collin Veijer had op de zaterdag al een eerste klap uitgedeeld. De Nederlandse titelkandidaat wist in de laatste seconden van de kwalificatie zijn motor op poleposition te zetten. Het gat dat Veijer wist te slaan was gigantisch: 0.336s voorsprong op nummer twee én kampioenschapsleider David Alonso.

Bij de start van de wedstrijd was het Veijer die het beste weg kwam en de Nederlander behield dan ook de leiding. Zijn titelrivaal Alonso viel meteen terug naar P4, al zegt dat in de Moto3 nog niets. Lang duurde het feest voor Veijer echter niet, want na anderhalve ronde ging hij plots onderuit. In bocht 11 ging het talent hard onderuit, maar hij kon uiteindelijk wel verder. De val van Veijer was dan ook koren op de molen van titelfavoriet Alonso.

De Nederlander liet na zijn crash een prima snelheid zien, maar kwam eigenlijk niets dichterbij. De rest van het veld reed ongeveer dezelfde tijden, waardoor Veijer geen aansluiting kon vinden. Ondertussen was het Alonso die aan de kop van het veld bleef domineren en het tempo bepaalde. Achter de Colombiaan vormde zich een groep van twaalf coureurs die constant van positie wisselden in de hoop Alonso aan te vallen.

Uiteindelijk was het Taiyo Furusato die heel even de kampioenschapsleider voorbij wist te steken, maar niet voor lang. Want nog voor het einde van de ronde zat Alonso alweer voor de Japanner. Achter in het veld wist Veijer tegen het einde van het veld alsnog de laatste plaats te verlaten. De Nederlander eindigde uiteindelijk op de 19e plek.

De wedstrijd werd nog opgeschrikt door een hele harde crash van Jose Rueda. De Spanjaard reed op de tweede plaats toen hij zijn wielen blokkeerde in bocht 1, waarna hij erg hard de grindbak in ging. Het deerde Alonso uiteindelijk niet, want de Colombiaan wint de Moto3-race in Duitsland. Furusato pakte knap de tweede plaats en Iván Ortola pakte het laatste podiumplekje.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"