Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas Brawn verdedigt Hamilton en legt uit waarom hij langzamer is dan Russell

F1-baas Ross Brawn ziet een grote overeenkomst tussen de twee zevenvoudige wereldkampioenen Lewis Hamilton en Michael Schumacher. Naast dat ze beide één van de snelste coureurs ooit zijn, hebben ze ook oog om het team op te bouwen en problemen op te lossen.

Na jarenlange dominantie in de Formule 1, staat dit seizoen van Mercedes in het teken van het oplossen van problemen. Sinds het begin van het seizoen kan de Duitse renstal niet meestrijden voor overwinningen en zijn zij the best of the rest , iets waar het team natuurlijk niet wil staan. Tegelijkertijd lijkt nieuwkomer in het team George Russell de overhand te hebben op teamgenoot en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De jonge Brit staat 35 punten voor op Hamilton. Hoe kan het dat Hamilton die al vele jaren bij het team rijdt en veel successen heeft geboekt, verslagen wordt door iemand die net komt kijken bij Mercedes? F1-baas Ross Brawn heeft daar een logische verklaring voor. Hamilton probeert namelijk de problemen bij Mercedes op te lossen. "Lewis zit in de nadagen van zijn carrière, maar dat betekent niet dat zijn dagen voorbij zijn", begint Brawn tegenover F1 Insider . "Dit jaar heeft hij voor het eerst in lange tijd een auto waarmee hij niet kan winnen. Dus hij steekt er veel energie in om dat te veranderen. Voor hem is deze tijd een soort test. Het kan daarom zijn dat zijn teamgenoot George Russell daardoor scherper is in de races."

Brawn: "Een cruciale rol bij het leggen van de basis"

Hamilton liet weten Mercedes weer aan de top te willen helpen en er weer titels mee te willen winnen. Die gedachtegang en motivatie doet Brawn denken aan de andere zevenvoudige wereldkampioen Michael Schumacher die in 2010 het nieuwe team in de Formule 1 wilden opbouwen, en met succes. "Je kunt de situatie van Lewis een beetje vergelijken met Michael zijn comeback bij Mercedes. Als coureur moet je altijd beslissen of je deel wilt uitmaken van de oplossing of van het probleem. Michael herdefinieerde toen zijn rol, zodat hij deel uitmaakte van de oplossing en hielp bij de opbouw van het team dat vervolgens acht constructeurstitel op rij won. Hij offerde zich als het ware op voor de toekomst van het team en speelde een cruciale rol bij het leggen van de basis voor het succes." "Michael was toen alsnog razendsnel", gaat Brawn verder. "Als je geen speciale gave hebt, ben je dat niet op zo een moment. En vergelijkbaar met Lewis en George Russell; Michael had een jonge teamgenoot Nico Rosberg die waanzinnig goed was. Nico werd destijds onderschat. Iedereen dacht dat hij slechts tweede keus was, maar hij was een harde jongen, zeer ambitieus en werd later zelfs wereldkampioen." "Lewis komt terug, daar ben ik van overtuigd, net als zijn team. Ik ben van mening dat zwakke fases die je moet overwinnen je nog sterker maken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi