Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-team zet niet betalende sponsor voor schut op het wereldtoneel

Hoe ga je als team om met een niet betalende sponsor? Nou, zo dus!

Minardi 2003 Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

In 2003 zat Minardi-teambaas Paul Stoddart met een probleem in zijn maag: één van de sponsoren, die ook zichtbaar was op de bolides, had het sponsorgeld nog niet betaald.

De Australier was het helemaal zat dat sponsordeals niet nagekomen werden, en besloot zelf het probleem met de hele wereld te delen. "Het is eigenlijk een beetje een triest verhaal," legde hij destijds uit in een persconferentie. "Velen van jullie weten dat we aan het begin van het jaar een probleem hadden met de hoofdsponsor en buiten onze schuld om veertig procent van ons budget verloren. Dan zijn er nog één of twee andere partijen waar we in de loop van het jaar problemen mee hebben gehad."

"NOT PAID"

De teambaas doelde met één van die sponsoren op het Italiaanse bedrijf 'Stayer', dat wel naamsvermelding had op de Minardi PS03 van dat jaar, maar er niet in slaagde op tijd geld over te boeken naar Stoddart. Het gevolg was dat deze privéaangelegenheid wereldkundig gemaakt werd: "Ondanks herhaalde waarschuwingen, ongedekte cheques en God weet ik wat voor problemen, heb ik besloten om er vandaag 'niet betaald' op te zetten, min of meer om een boodschap uit te dragen dat je geen contracten moet tekenen als je niet van plan bent om ze na te komen", zo liet de Minardi-teambaas weten.

De bolides verschenen aan de Grand Prix van Japan '03 met de sponsorstickers van 'Stayer', maar daarbovenop waren de duidelijke letters 'NOT PAID' aangebracht. Zo kon iedereen zien dat het Italiaanse bedrijf de centjes niet op tijd had overgemaakt naar het team. Het was ook gelijk het laatste jaar dat we de naam 'Stayer' op de bolides van Minardi zagen verschijnen.

Bekijk de foto's hieronder.

			© xpb.cc
	© xpb.cc
			© xpb.cc
	© xpb.cc

Ook interessant:

Van der Garde: "Verstappen onderschat: het is ongekend wat we nu meemaken"

RacingNews365 ging op bezoek bij Giedo van der Garde voor een eindejaarsinterview. De ex-coureur blikt terug op het F1-jaar in de onderstaande video.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"