Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-coureurs stippen cruciale punten aan in Hongaarse strijd met Verstappen

Ferrari lijkt het goed voor elkaar te hebben in Hongarije, maar de Italianen willen nog niet al te hoog van de toren blazen. Toch gaan ze met een goed gevoel op weg naar de rest van het weekend.

Aan het einde van beide vrije trainingen op de vrijdag in Hongarije was het een Ferrari-coureur die bovenaan stond. In de ochtend was het Carlos Sainz, terwijl het in de middag Charles Leclerc was die aan het langste einde trok. De Spanjaard kijkt terug op een wisselvallige, maar positieve dag. "Het was een interessante vrijdag", zo vertelt hij na de tweede training. "De auto voelde toen we in de eerste training de pitbox uitreden meteen goed en we wisten een paar goede ronden te rijden."

Mindere tweede vrije training

In de latere sessie ging het echter net wat minder aan Sainz' kant van de garage. "Voorafgaand aan de tweede training probeerden we een paar set-upveranderingen uit om te evalueren welke kant we op weg naar de kwalificatie en race het beste op kunnen gaan qua afstelling", aldus Sainz, die voor zichzelf een cruciaal punt aanstipt. "We verloren toen het goede gevoel een beetje, maar toch staan we er qua balans en snelheid goed voor. Het lijkt er echter op dat het op zaterdag gaat regenen, dus we zullen ons goed moeten aanpassen aan de omstandigheden. Deze vrijdag was een positieve dag voor het team en ik kijk uit naar de rest van het weekend."

Leclerc stipt belangrijk punt aan

Leclerc was op vrijdag een man van minder woorden. De coureur die afgelopen raceweekend nog crashte tijdens de race in Frankrijk, is dit weekend de topfavoriet. In VT2 maakte hij dat waar, maar toch is hij daar niet mee bezig. Hij is eerst bezig met de zaterdag in Hongarije, die waarschijnlijk regenachtig zal verlopen. "Met de variabele omstandigheden die we dit weekend verwachten, lag de focus op vrijdag op set-upwerk. We hebben ook enkele racesimulaties uitgevoerd, aangezien dat in VT3 misschien niet mogelijk zal zijn (door de regen, red.)." "Het circuit wordt hier in Hongarije altijd snel beter, maar op vrijdag was de evolutie van de baan minder dan verwacht. Het wordt daarom op zaterdag belangrijk dat we de banden in het juiste werkvenster weten te krijgen tijdens de kwalificatie. Hopelijk hebben we dan alsnog het voordeel", aldus de nummer twee in het kampioenschap.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi