Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari wil reverse grid-races zien na inhaalrace Hamilton

Lewis Hamilton won de Grand Prix van Brazilië met overmacht en dat terwijl hij in de kwalificatie werd gediskwalificeerd. Na dit imposante optreden van de Brit wordt het idee van een reverse grid in de Formule 1 opnieuw geopperd en Mattia Binotto zou er voor in zijn.

Lewis Hamilton gaf in Sao Paulo een masterclass in inhalen. De Mercedes-coureur klom in de sprintrace op van de laatste plaats naar de vijfde stek. In de Grand Prix op zondag mocht de Brit vanaf de tiende plek starten en wist hij in de 59ste ronde Max Verstappen in te halen en zo de overwinning veilig te stellen. Na dit optreden van Hamilton is de roep voor een reverse grid-race weer opgewaaid. Mattia Binotto werd hier naar gevraagd en zegt een voorstander van het idee te zijn. "Ik denk dat het haalbaar is omdat we zoveel inhaalacties hebben gezien", zegt Binotto in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Dat was heel vermakelijk, dus ik vind dat we het moeten overwegen om een reverse grid toe te passen in de sprintrace. Nu we hebben kunnen zien wat er is gebeurd, denk ik dat er niet eens over gediscussieerd hoeft te worden", aldus de teambaas van Ferrari.

Brazilië toont potentie van sprintraces

De baas van de Formule 1, Ross Brawn, was ook te spreken over de sprintrace in Brazilië. Het was volgens hem 'de beste' van de sprintraces die we dit jaar hebben gezien. "Er was veel actie, er waren veel gevechten en je had Lewis met zijn opmars door het veld." "Het was een geweldige zaterdagmiddag vol met entertainment en een mooi voorafje voor het hoogtepunt op zondag", aldus Brawn. De F1-baas vindt de sprintrace dan ook een toevoeging aan een Grand Prix-weekend, al zijn er ook nog wel dingen die verbeterd kunnen worden. "Er zijn details waar we nog naar moeten kijken, maar Brazilië heeft laten zien dat de sprintrace een geweldige aanvulling is op het weekend. Door de sprint hebben de vrijdag, zaterdag en zondag grote gebeurtenissen die voor iedereen spannend zijn."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi