Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA-stewards deden onderzoek naar actie F1-coureur Sainz tijdens Dakar Rally

Bijzonder maar waar. Carlos Sainz, de F1-coureur en dus niet zijn vader de Rally-coureur, was de veroorzaker van een onderzoek van de stewards in de Dakar Rally 2023.

Een bijzonder onderzoek in de Dakar Rally, waar Ferrari-coureur Carlos Sainz jr. op bezoek was om zijn vader Carlos Sainz sr. aan te moedigen. Daar deed hij iets simpels wat zorgde voor een onderzoek naar zijn vader. Midden in de woestijn stond Carlos namelijk op enkele meters afstand toe te kijken hoe zijn vader een noodreparatie uitvoerde aan zijn Audi-bolide. Toen deze was afgerond en de oudere van het duo weer achter het stuur kroop, deed Sainz junior de deur van de bolide dicht. En dat viel de FIA-steward van dienst op. Volgens de Dakar-reglementen mag er tijdens een etappe binnen een kilometer van de auto namelijk geen helpende hand van het team zijn.

Geen straf

Gelukkig kwam het niet tot een straf voor Sainz, nadat hij en zijn team als verweer pleitten dat zijn zoon niet tot het team toebehoorde. De Stewards gingen daar in mee, maar benadrukten wel dat Carlos een voorbeeldfunctie heeft. "Het gedrag van alle leden van de autosport community hoort geen twijfel op te roepen. Zeer bekende leden van die community moeten al helemaal het goede voorbeeld geven." "De Dakar Rally maakt deel uit van een FIA-wereldkampioenschap en het is belangrijk dat de sportprincipes worden gevolgd. Het is ook belangrijk om situaties die twijfels oproepen te voorkomen. Het is dan ook lastig om uit te leggen dat een vader en zoon niets met elkaar te maken hadden."

1610239761817669632

كارلوس ساينز الابن @Carlossainz55 سائق فيراري في #فورمولا1 يتابع والده كارلوس ساينز الأب #CSainz_oficial خلال تصليح سيارته في المرحلة الثالثة من #رالي_داكار 2023 🎥: @KSAF_SAMF #داكار2023 #داكار_السعودية2023 #Dakar2023 #DakarInSaudi #F1 #F12023 #essereFerrari #Carlossainz pic.twitter.com/6nNEezmlsW — Ibrahim Al-Zubaidi 🇸🇦 (@IbrahimAlZubadi) January 3, 2023

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi