Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

GP VS wijst naar Verstappen in opvallende claim over kaartverkoop

De organisatie van het Circuit of the Americas, het podium voor de komende Grand Prix van de Verenigde Staten, keek lange tijd tegen een tegenvallende ticketverkoop aan. Toch komt daar nu verandering in.

COTA Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van de Verenigde Staten lijkt weer een flink spektakel te worden dit jaar, in ieder geval wat het programma betreft. Er staat natuurlijk een sprintrace op de planning op het Circuit of the Americas, maar ook buiten de actie op de baan kunnen de fans rekenen op een weekend vol vermaak. Daar komt ook nog bovenop dat de organisatie het raceweekend ook aantrekkelijk maakt voor American Football-fans, die speciaal tickets voor enkel de vrijdag en zondag konden kopen om de Formule 1-actie te combineren met American Football-wedstrijden.

Kortom: de organisatie doet er alles aan om er een succesvol evenement van te maken, maar de ticketverkoop leek toch lange tijd ontzettend tegen te vallen. Het zou zelfs het slechtste jaar worden sinds de corona-pandemie, tot er in de wereld der Formule 1 het één en ander veranderde. Dat heeft vooral te maken met de grote stappen die teams als McLaren, Ferrari en Mercedes gezet hebben ten opzichte van Red Bull, met in het bijzonder Max Verstappen. 

Bobby Epstein, de promotor van het evenement, legt tegenover Motorsport.com uit dat het competitiever worden van de sport wel degelijk een grote invloed heeft gehad op de ticketverkoop voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. "Het leek er echt op dat dit ons slechtste evenement van de afgelopen vier jaar, dus sinds de pandemie, zou gaan worden. Maar onze ticketverkoop ging ineens juist heel hard lopen toen Max Verstappen stopte met winnen en de sport ineens competitiever werd."

"Ik vind dan ook dat we de fans echt een compliment horen te geven voor de oplettendheid die zij laten zien. Ik vind het echt mooi om te zien hoe het seizoen nu echt vorm begint te krijgen. Wij rekenen in ieder geval op een groot publiek, in ieder geval denken we dat de getallen overeen zullen komen met die van de afgelopen jaren. Met een concert van Eminem op het programma denk ik zelfs dat we het record van de sprintrace op zaterdag kunnen verbreken, want we hebben het veld daar zelfs vergroot waardoor we meerdere mensen toe kunnen laten. We rekenen dus echt op 130.000 tot 150.000 mensen op de zaterdag."

Combinatieweekend

De Formule 1 wordt de laatste jaren alsmaar populairder in de Verenigde Staten, blijkt ook wel uit de komst van de Grands Prix van Miami en Las Vegas. Toch spannen typische Amerikaanse sporten, zoals American football, nog altijd de kroon aan de andere kant van de oceaan. Epstein lijkt met de organisatie van de Grand Prix van de Verenigde Staten echter een oplossing gevonden te hebben om toch fans naar het Circuit of the Americas te halen, zonder de football-plannen van het publiek in de weg te zitten.

"We zijn het wel gewend dat ons evenement samenvalt met een van de Football-wedstrijden, maar het is nog nooit zo geweest dat het Football-team zo hoog geklasseerd stond. Daardoor zijn er echter veel mensen aanwezig in Austin, wat een grote kans kan zijn voor ons. Football-fans die van grote evenementen houden, kunnen hun trip naar Austin uitbreiden door er nog een Formule 1-race achteraan te plakken op zondag. In combinatie met de fans die sowieso al voor de Formule 1 komen is dat natuurlijk fantastisch."

"Met dat concert van Eminem op de planning gingen de kaarten voor de zaterdag sowieso hard, maar de tickets voor vrijdag en zondag hebben we recent pas bedacht omdat we nog flink wat tickets over hadden voor die dagen. Dus dachten we: doe eens gek, we bedenken gewoon een pakket wat aantrekkelijk is voor de football-fans. Dat blijkt nu goed te werken."  

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
RN365 Podcast Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist