Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gridstraffenbingo Formule 1 GP Brazilië

Vier Formule 1 coureurs ontvingen een gridstraf voor de F1 Grand Prix van Brazilië. Drie daarvan rijden met een Renault-motor, waaronder Daniel Ricciardo.

Na de dramatische GP van Mexico voor Renault verloopt het weekend in Brazilië ook problematisch. Daniel Ricciardo ontving een gridstraf van 10 plaatsen, kwalificeerde zichzelf als vijfde en start als veertiende. Lance Stroll kwalificeerde zichzelf als achttiende en kreeg vijf plaatsen gridstraf voor het vervangen van een versnellingsbak, maar start als zeventiende.

Brendon Hartley drong door tot Q2 en kwalificeerde zichzelf als vijftiende voor Toro Rosso. Hij ontvangt een gridstraf van tien plaatsen vanwege het wisselen een onderdeel van de power unit en start nu als achttiende. Teamgenoot Pierre Gasly kwalificeerde zichzelf als zeventiende en kreeg liefst 25 plaatsen gridstraf. Hierdoor start de Fransman als negentiende. Lewis Hamilton crashte tijdens de kwalificatie en noteerde geen tijd. De wedstrijdleiding geeft hem desondanks toestemming om deel te nemen aan de race. Mercedes koos ervoor om vanuit de pitstraat te starten. Hamilton start de race als laatste. Wie wint de race en wat doet Max? Laat je voorspelling achter op onze site!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi