Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton als de dood voor corona: "Houd mijn adem in als mensen in de buurt zijn"

Lewis Hamilton is een bloedstollend gevecht verwikkeld met Max Verstappen voor het wereldkampioenschap. In een jaar waarin het zo dicht bij elkaar zit, kan bijna alles bepalend zijn voor de titel en Hamilton vreest dan ook voor een positieve coronatest.

Met nog twee races te gaan gaat Max Verstappen aan de leiding van het kampioenschap. De Nederlander heeft een voorsprong van acht punten op Lewis Hamilton. Door de spanning van het Formule 1-seizoen van 2021 zou je bijna vergeten dat we leven in een tijd van een wereldwijde pandemie. Hamilton is dat zeker niet vergeten en zegt juist extra voorzichtig te zijn. "Je leeft in constante angst. Voor de mensen om mij heen maakt het niet uit of ze een dag werk missen, maar voor ons coureurs kan dat doorslaggevend zijn", zegt de Brit in gesprek met Auto, Motor und Sport . "Als je één of twee races overslaat, is het jaar voorbij. Ik zie andere sporters die daar super relaxt in zijn en het niet erg lijken te vinden als ze het krijgen. Dat snap ik niet." De Mercedes-coureur is dus bang om corona te krijgen en gaat nu ook anders om met de mensen om hem heen. "Hoe ik omga met sociale contacten is nu heel anders dan voorheen. Je houdt afstand van iedereen en houdt altijd je adem in als er mensen bij je in de buurt zijn", geeft de zevenvoudig wereldkampioen toe.

Coronaregels F1 versoepeld

Dit jaar zijn de regels in het F1-paddock wat minder streng geworden. Er worden bijvoorbeeld weer fans toegelaten en ook beroemdheden lopen weer over de grid. Hamilton vindt het daardoor wel moeilijker om afstand te bewaren. "De regels zijn op sommige gebieden wat versoepeld. Het is makkelijk om slordig te zijn en in de problemen te komen. Dus je moet het altijd in je achterhoofd houden", vertelt de Brit.

Hamilton heeft al corona gehad

De Mercedes-coureur werd vorig jaar al eens getroffen door corona. Daardoor moest hij de Grand Prix van Sakhir aan zich voorbij laten gaan. De gevolgen van die besmetting heeft Hamilton dit seizoen ook nog gevoeld. "De eerste helft van het seizoen was één van de zwaarste die ik ooit heb meegemaakt, maar ik voel me eindelijk weer beter. Ik heb echt moeten vechten. Ik concentreerde me op het herstelprogramma en de training, gebruikte ademhalingstechnieken en liep bijna elke dag hard." Die oefeningen hebben volgens de Brit een positief effect gehad op de rest van het seizoen. "Dankzij die intensieve training had ik na de zomerstop geen problemen meer in de warmere races. Daar ben ik dankbaar voor. Ik heb het gevoel dat ik er eindelijk bijna van af ben."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi