Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner verklaart nieuwe gigadeal met Verstappen

Max Verstappen en Red Bull zetten de samenwerking voort tot en met 2028. Waarom Red Bull daarvoor koos? Teambaas Christian Horner licht het toe.

Max Verstappen liet in een statement al weten dat het verlengen van zijn contract tot en met 2028 een 'eenvoudige' beslissing was. Zijn toelichting was zo mogelijk nog eenvoudiger: "Ik hou ervan deel uit te maken van dit team." Zijn teambaas, Christian Horner, heeft zeker zulke lovende woorden over voor zijn pupil: "Dat Max een contract met ons heeft getekend tot eind 2028 mag van beide kanten worden gezien als een intentieverklaring. De onmiddellijke focus ligt op het prolongeren van Max zijn wereldtitel, maar deze deal laat ook zien dat hij deel uitmaakt van onze plannen voor de lange termijn", aldus de Brit.

"Verstappen de beste F1-coureur van de grid"

Met Verstappen onder contract tot eind 2028 is de Nederlander de man die de kar moet gaan trekken als in 2026 de nieuwe motorformule geïntroduceerd wordt in de Formule 1. Mogelijk begint Red Bull dat tijdperk met een door Red Bull zelf ontwikkelde motor. "Nu we met Red Bull Powertrains naar die nieuwe reglementen voor 2026 toewerken, wilden we er zeker van zijn dat we beste Formule 1-coureur van de grid veiligstelden om die nieuwe auto te besturen", zo besluit Horner op uiterst complimenteuze wijze.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi