Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc compleet verrast na verslaan Verstappen: "Maar dat zal niemand meer geloven"

Als een duveltje uit een doosje greep Charles Leclerc poleposition voor de Grand Prix van Mexico. De Monegask had het niet aan zien komen.

Leclerc Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het leek er in de trainingen en de eerste delen van de kwalificatie geen moment op dat een Ferrari-coureur poleposition zou pakken. Toch is de hele eerste rij gevuld met rode bolides, want Charles Leclerc en Carlos Sainz troefden Max Verstappen af in de strijd om de eerste startposities. Leclerc is compleet verrast door dat resultaat.

"Dit hadden we niet verwacht", vertelt Leclerc." Maar dat zeggen we al twee weekenden op rij, dus niemand zal ons meer geloven. Toch is het echt zo. We dachten dat we snelheid tekort kwamen na de derde training, maar om een of andere reden lukte het wel op de nieuwe banden en vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Onze focus moet nu verlegd worden naar de race. De poles zijn mooi, maar het is duidelijk dat we het lastiger gaan hebben in de race."

De Monegask keek niet naar andere teams in Mexico en lacht al om de start. "We focussen ons op onszelf. We hadden best een redelijke snelheid te pakken. Ik weet niet of het genoeg is voor de zege, maar we gaan er alles aan doen. De afstand naar de eerste bocht is vrij lang, dus ik weet niet of pole hier het beste is. We doen het ermee. Ik ben blij met hoe het is gegaan."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"