Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko velt oordeel over toekomst Gasly en heeft slecht nieuws voor de Red Bull-junioren

Het lijkt erop dat Pierre Gasly vastzit bij AlphaTauri, want Sergio Perez heeft een contract getekend tot en met 2024. De Fransman is het kind van de rekening, maar achter hem moeten een aantal Red Bull-junioren nu ook langer wachten.

Afgelopen week werd bekend dat Sergio Perez tot en met 2024 Red Bull-coureur zal zijn naast Max Verstappen. In gesprek met Formel1.de laat Helmut Marko zijn licht schijnen over de nieuwe verbintenis. Waarom nu? Waarom zo vroeg al in het jaar. "Op vrijdag voorafgaand aan de trainingen in Monaco hebben we het contract ondertekend, zodat Checo zich verder op het raceweekend kon concentreren. Als je kijkt naar de geschiedenis van Red Bull, dan is er een bepaalde eigenschap dat ons onderscheidt: onze continuïteit en het vooruit plannen. We wilden dan ook duidelijk zijn over de komende jaren."

Marko ziet geen alternatieven voor Gasly

Dat Perez heeft verlengd bij Red Bull, is slecht nieuws voor Gasly. Hij rijdt sinds eind 2017 bij Toro Rosso / AlphaTauri. In 2019 kreeg hij kort de kans om zich te onderscheiden bij Red Bull, maar na een half jaar moest hij weer terug. Drie jaar later zit hij nog steeds bij het tweede team en voor de komende tweeënhalf jaar zal hij niet opnieuw de stap kunnen maken. Marko is niet bang dat hij de Fransman nu snel zal verliezen, want volgens hem is er simpelweg geen ander team waar Pierre naar toe kan. "Voordat Perez zijn contract ondertekende, heb ik natuurlijk met Gasly gesproken. We moeten gaan zien wat er gebeurt na 2023. Wat is het alternatief voor hem? Ik denk niet dat er op dit moment een alternatief is dat aanmerkelijk beter zou zijn dan AlphaTauri."

Slecht nieuws voor junioren

Achter Gasly en zijn teamgenoot Yuki Tsunoda wachten enkele andere jongelingen op een kans in de Formule 1. Met Juri Vips, Liam Lawson, Dennis Hauger en Jehan Daruvala heeft Red Bull een aantal talentvolle jongens die de stap naar de koningsklasse snel hopen te maken. Marko laat echter duidelijk weten dat zij daar in 2023 nog niet op zullen hoeven rekenen. Gasly en Tsunoda zullen namelijk, zeer hoogstwaarschijnlijk, op hun plek blijven zitten bij AlphaTauri. "We kunnen eigenlijk wel aannemen dat de huidige coureurs op hun plaats blijven zitten. Toch is corona nog steeds aanwezig, dus het zou kunnen dat de jongelingen in moeten vallen." "Ik hoop natuurlijk niet dat iemand zich blesseert, maar ze zullen (voor een fulltime zitje, red.) nog een jaar moeten blijven wachten."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi