Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen en Daniel Ricciardo starten achteraan bij GP Italië

Het Formule 1 team van Red Bull Racing kiest ervoor om zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo uit te rusten met een nieuwe motor in Italië. Hierdoor moeten de beide coureurs achteraan starten.

Op het razendsnelle circuit van Monza is Red Bull bij voorbaat kansloos voor een topklassering. De Renault-motor van het team kan niet mee in het motorengeweld van Mercedes en Ferrari. Na afloop van de GP van België liet teambaas Christian Horner al weten dat Max Verstappen een nieuwe motor krijgt. Nu is ook bekend geworden dat het team ook de motor van Daniel Ricciardo wisselt. Beide coureurs gaan daarmee hun vijfde motor van het seizoen gebruiken, waardoor ze minimaal 10 posities gridstraf krijgen.

Dat aantal zal verder oplopen omdat Red Bull meer delen van de powerunit gaat vervangen. Mocht het ook de MGU-H vervangen bij Verstappen dan loopt het aantal posities gridstraf al op naar 15 stuks. Red Bull kiest er bewust voor om in Italië tegen de straf aan te lopen. Hiermee kan het, normaal gesproken, de GP van Singapore zonder straffen doorkomen. Op het stratencircuit liggen de grootste kansen voor Verstappen en Ricciardo op een podiumplaats.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'