Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

McLaren staat al honderd Formule 1-Grand Prixs droog

McLaren behaalde in Bahrein weer geen overwinning. Dat betekent dat de Britse renstal nu al honderd Grand Prixs geen overwinning heeft behaald.

De laatste keer dat McLaren een Grand Prix wist te winnen, was bij de Grand Prix van Brazilië in 2012. Toen won Jenson Button de afsluiter van het seizoen. McLaren heeft sindsdien een niet al te beste staat van dienst: het beste resultaat in de afgelopen 100 races dateert van de opening van 2014, met een tweede en derde plaats in Australië van Kevin Magnussen en Jenson Button.

In China kan McLaren voor het eerst sinds Maleisië 2014 weer eens drie keer achter elkaar met beide auto's in de punten belanden. Toen werd er in achtereenvolgens Brazilië (2013), Australië en Maleisië punten gescoord door beide bolides. Als er gekeken wordt naar drie opeenvolgende puntenfinishes van beide bolides in één seizoen, moeten we terug naar 2011. Toen werd er in Abu Dhabi door zowel Lewis Hamilton als Jenson Button voor de derde keer op rij punten gescoord. Dit seizoen werd er in Australië en Bahrein punten gescoord door Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. In China kan de prestatie uit 2011 geëvenaard worden. McLaren ligt op dit moment derde in het kampioenschap. De laatste keer dat McLaren derde werd in het constructeurskampioenschap was in 2012. Toen won het team zeven Grand Prixs, iets waar ze anno 2018 alleen maar van dromen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi