Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Mercedes onthult ware reden van vertraging nieuw contract Hamilton

Ooit was het het plan om een nieuw Mercedes-contract voor Lewis Hamilton afgelopen winter al rond te hebben. De bekendmaking kwam echter pas afgelopen week. Vanwaar die vertraging?

Team Principal CEO Toto Wolff with seven time World Champion Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sebastian Kawka

Toen aan het begin van het seizoen een aankondiging over een nieuw contract uitbleef, gaf men steevast aan dat de gesprekken goed verliepen en dat men er in grote lijnen wel uit was: "We hopen snel iets wereldkundig te kunnen maken", voegde men er in de voorbije maanden steevast aan toe als het thema ter sprake kwam.

Die bekendmaking kwam dus vorige week en tijdens het Formule 1 Grand Prix-weekend in Italië was er dus de kans om teambaas Toto Wolff te vragen waar de vertraging mee te maken had. Hij weerspreekt dat het deze keer zoveel lastiger zou zijn geweest om een deal rond te krijgen.

"Nee, dat is zeker niet het geval", roept de Oostenrijker tegenover onder andere RacingNews365. "Over de grote lijnen waren we het rond juni, juli al eens. Daarna bleef de kwestie even liggen en natuurlijk kwam de zomerstop ook tussendoor."

"Uiteindelijk had het vooral met marketing-achtige kwesties te maken, de wat kleinere thema's. Daar was wat tijd voor nodig, want soms ping pong je ook wat over en weer met advocaten. Ik ben daar natuurlijk best goed in, maar dat geldt voor iedereen", zo besluit hij met een knipoog.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x