Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez tevreden ondanks Red Bull-problemen: "Anders voor de zege gestreden"

Sergio Perez wist het Red Bull-feestje in Monza compleet te maken met een 1-2 voor de Oostenrijkse renstal. Hij is blij, maar toch baalt hij ook ergens, want voor zijn gevoel hij had voor de overwinning kunnen meestrijden.

Perez Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ondanks dat Sergio Perez naar zijn maximaal haalbare positie in de Grand Prix van Italië is gereden, en daarbij beide Ferrari achter zich liet, is hij toch ontevreden na het raceweekend in Monza. Op de zaterdag had de Mexicaan namelijk wat problemen met de auto: "We hadden een vreselijke zaterdag vanwege de problemen die we in VT1 hadden met de auto, waardoor we echt terugvielen in de kwalificatie."

Hij kwam tijdens de derde vrije training niet verder dan de tiende plek. Tijdens de kwalificatie ging het iets beter en reed hij de vijfde tijd, maar in de snelste auto van het veld betekent een vijfde startpositie voor de race op zondag niet heel veel goeds.

"Dat maakte echt mijn race"

De Red Bull-coureur moest op zondag dan ook flink aan het werk. Zelf had hij ook het gevoel dat hij de hele race in gevecht was met de andere coureurs. "De hele race was ik in gevecht. Eerst moest ik langs George Russell komen, wat niet erg makkelijk was. Ik moest een paar keer de vluchtstrook nemen richting bocht twee. Toen ik er eenmaal in slaagde om hem te passeren, zei het team dat ik naar binnen moest, maar tegelijkertijd ging Carlos Sainz ook naar binnen, dus ik besloot om buiten te blijven. Dit met de gedachte om (de stint) te verlengen en een beetje meer bandendelta op te bouwen, maar toen liepen we weer het risico dat George Russell een undercut zou maken en vervolgens kwamen we achter de Ferrari's terecht", laat hij na afloop van de race aan onder andere RacingNews365 weten.

Vervolgens moest Perez aan de slag om beide Ferrari's in te halen. Dit was nogal een uitdaging aangezien Charles Leclerc DRS had van zijn teamgenoot Carlos voor hem: "Toen Leclerc eenmaal de DRS van Carlos Sainz had, was het heel moeilijk om hem onder druk te zetten." Pas toen de Monegask buiten de seconde van Sainz reed, kon Perez een poging wagen: "Na 10, 11 rondes verloor hij DRS en dat maakte echt mijn race. Toen kon ik passeren, maar had ik wel wat contact, want ik kreeg geen ruimte. Gelukkig was er voor niemand schade. En toen volgde ook nog het gevecht met Carlos. Het was weer een heel krap gevecht, maar dat was te verwachten voor die posities", aldus de Mexicaan.

Al met al blikt Perez na die moeizame zaterdag terug op een positief weekend. "We hebben zeker veel vooruitgang geboekt en dat is positief. Ik denk dat we goede beslissingen hebben genomen en ook goed werk aan de ophanging hebben gedaan. En zo voelde ik me een stuk comfortabeler."

Het verlies werdvolgens de Red Bull-coureur dus al op zaterdag geleden: "Ik denk dat we een betere startpositie hadden kunnen hebben, wat ons zeker ook een stuk dichter bij de strijd om de overwinning zou hebben gebracht."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel