Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Officieel: Voormalig FIA-medewerker maakt controversiële overstap naar Renault

De veelbesproken overgang van voormalig FIA-medewerker Marcin Budkowski naar Renault is een feit. Dat heeft Renault bekend gemaakt in Japan, waar het Formule 1-circus momenteel is voor de Grand Prix van Japan. Geruchten over de overstap gingen al eerder rond en veroorzaakte veel ophef, met name bij de andere Formule 1-teams.

Budkowski is namelijk jaren actief geweest voor de FIA. In zijn rol als technisch gedelegeerde moest hij nieuwe technieken en bolides van teams toetsen aan de regelgeving van de Formule 1. Daardoor heeft Budkowski in de loop der jaren goed in de keuken kunnen kijken van alle teams, dus ook de topteams. Daarnaast heeft hij alle ontwerpen voor de 2018-bolides al voorbij zien komen, wat de overige Formule 1-teams tegen de borst stoot. Die stonden na de geruchten dan ook op hun achterste poten en wilde de overgang verbieden. Hoewel er nog geen uitspraak is in deze zaak, heeft Renault de 40-jarige Pool al wel vastgelegd.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul is zeer blij met de komst van Budkowski, die Renault volgens Abiteboul naar 'het volgende niveau' kan tillen. "We zijn hard aan de weg aan het timmeren. Onze fabriek is uitgebreid, we hebben ons team grondig geherstructureerd en er zijn wat nieuwe technische partners bijgekomen. Dat we nu ook Marcin Budkowski hebben gecontracteerd is een geweldige volgende stap. In 2020 moet Renault weer bij de top horen" , streeft Abiteboul een ambitieus doel na. Wanneer Budkowski zijn werkzaamheden bij Renault gaat beginnen is nog niet duidelijk.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi