Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez wil in Brazilië nieuwe slag slaan in gevecht met Mercedes

De Grand Prix van Mexico pakte goed uit voor thuisfavoriet Sergio Perez. De Mexicaanse coureur werd derde en hoopt in Brazilië opnieuw het gevecht met Mercedes aan te kunnen gaan.

Max Verstappen won de race in Mexico-Stad, maar Sergio Perez werd met zijn derde plek verkozen tot Driver of the Day . De Mexicaan zit lekker in zijn vel en wil de volgende race weer graag vechten met Mercedes. "Ik heb drie podiums op rij gehaald en dat heeft volgens mij alles te maken met het feit dat ik steeds meer gewend raak aan de auto. Ik neem dat momentum mee naar Brazilië en hoop daar verder te kunnen bouwen."

Eén punt voorsprong voor Mercedes

"Als team zullen we ook hard moeten blijven werken, vervolgt Checo. "Met een paar races nog te gaan staan we er goed voor." Red Bull staat, geholpen door de derde plek van Perez en de nulscore van Bottas in Mexico, nog maar één punt achter Mercedes in het constructeurskampioenschap. Perez weet echter als geen ander dat de prijs nog niet binnen is. "De stand op dit moment doet er natuurlijk niet toe. Wat telt is de stand aan het einde en daarom blijven we pushen tot het seizoen voorbij is."

De Mexicaan blikt ook nog even terug op de vorige race in zijn thuisland. Het podium was een emotioneel moment voor de Red Bull-coureur. "Het was ongelooflijk om iedereen daar te zien in Foro Sol voor het podium. Mensen die al sinds dag één bij mij zijn." "Het was een emotioneel moment voor mijn hele familie. Zij maken een groot deel uit van het geen dat ik elk weekend op het circuit doe. Ik ben dan ook erg blij dat we dit resultaat ook voor hen hebben behaald", zo blikt Perez terug.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi