Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pirelli: 'Nieuwe banden waren niet in het voordeel van Mercedes'

Volgens Pirelli was de uitslag van de Spaanse Grand Prix een loterij geworden als de Italiaanse bandenfabrikant geen aangepaste banden mee had genomen naar Barcelona. Pirelli pareert daarmee de kritiek van Ferrari.

Ferrari claimde dat het verdunnen van het loopvlak van de banden met 0.4 millimeter in het voordeel was van Mercedes. De banden werd aangepast, omdat het nieuwe asfalt in Barcelona tijdens de wintertest voor blaren op de banden zorgde. Pirelli bijt in gesprek met Autosport van zich af door de uitspraken van Ferrari te pareren: "Als het merendeel van de rijders hinder ondervindt van blaren op de banden, dan wordt een Grand Prix een loterij. Dat hebben we willen voorkomen door de banden aan te passen, waarbij we iedereen hetzelfde, veilige product boden", aldus Pirelli-kopstuk Mario Isola .

Volgens Sebastian Vettel werd de band door de aanpassing in zijn geheel wat harder, maar ook dat wil Isola ontkrachten: "De samenstelling van het rubber is exact hetzelfde als voorheen, alleen is het loopvlak wat dunner. Het lijkt me dan ook sterk dat een dergelijke aanpassing een wijziging in de rangorde van de teams teweeg kan brengen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi