Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rally-legende Loeb trotseert megaduinen en scoort vierde Dakar-dagzege op rij

Sebastien Loeb heeft voor de vierde dag op rij de Dakar-etappe gewonnen, maar in het klassement staat hij nog steeds op grote achterstand van de leider.

De elfde etappe van de Dakar Rally is gewonnen door Sebastien Loeb. De rally verplaatste zich deze donderdag naar extreme gebieden, waarbij de rallyrijders direct werden getrakteerd op een slopende etappe met zand in elke denkbare kleur. Bovendien was deze dag het begin van de marathonetappe, wat inhoudt dat de coureurs pas op vrijdag na de twaalfde etappe terug mogen keren naar hun teams en monteurs. Schade oplopen zou dus extra kostbaar kunnen zijn. Maar dat bracht Loeb dus allemaal niet van de wijs. Het is al zijn vierde dagzege op rij en de vijfde in totaal deze rally. Hij was twee minuten sneller dan zijn naaste achtervolgers Guerlain Chicherit en Mattias Ekstrom. Zo zag het prachtige parcours er uit in de woestijn.

1613439160257511424

šŸœ What a great playground! šŸ˜ #Dakar2023 pic.twitter.com/kLXHkNfYko ā€” DAKAR RALLY (@dakar) January 12, 2023

Al-Attiyah blijft leider

Klassementsleider Nasser Al-Attiyah gaf wederom zes minuten toe, maar daardoor komt zijn leiding nog lang niet in gevaar. Zijn voorsprong op nummer twee in het klassement, Lucas Moraes, is 1 uur en 21 minuten. Loeb staat met een achterstand van 1 uur en 30 minuten op plek drie en kan plek twee ruiken, maar de hoogste trede van het Dakar-podium is ondanks zijn vijfde dagzege nog ver weg. Tim en Tom Coronel finishten als 25e. Het lastige, zanderige deel van de Rally lijkt hen iets minder goed af te gaan, want voor hun crash een week geleden reden ze constant in de top twintig rond.

1613381945290883072

šŸŒ… Good morning Dakar fans! Ready for the marathons stage in the Empty Quarter? šŸ˜ #Dakar2023 pic.twitter.com/NkROkY6sEJ ā€” DAKAR RALLY (@dakar) January 12, 2023

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi