Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull benadrukt: "Ambities van het team belangrijker dan die van Verstappen of Perez"

Max Verstappen en Sergio Perez azen beide op de wereldtitel Formule 1, maar teambaas Christian Horner benadrukt dat het team op de eerste plek komt.

In gesprek met Bloomberg schijnt Red Bull-teambaas Christian Horner zijn licht op de huidige situatie in de Formule 1. Hij ziet dat hij en zijn renstal goed op weg zijn naar een sterke klassering. De Oostenrijkse renstal heeft namelijk goed ingespeeld op de nieuwe regels. "We hebben zeker een kans. In aanloop naar dit jaar zagen we de grootste regelwijzigingen in veertig jaar tijd in de Formule 1. Ons team heeft zich heel goed aangepast aan die nieuwe regels." Nadat Horner en zijn team in 2021 voor het eerst in jaren weer kampioen werden, willen ze die kroon dit jaar met hand en tand verdedigen, vertelt Horner. "Na het winnen van de wereldtitel zijn we vastberaden om deze te verdedigen. Met Checo hebben we een coureur wiens vertrouwen blijft groeien. Een paar dagen geleden won hij nog de Grand Prix van Monaco, waar hij volgens mij nog steeds van aan het herstellen is", lacht hij. "We hebben twee geweldige coureurs en een nieuwe uitdager dit jaar in de vorm van Ferrari."

Het team komt op de eerste plek

Gevraagd naar de eventuele rivaliteit tussen zijn coureurs en hoe teambaas Horner ervoor zorgt dat Verstappen en Perez, momenteel de nummers een en drie in het kampioenschap, niet met elkaar in de clinch komen te liggen, benadrukt hij het teambelang. "Het is een mooie uitdaging om te hebben, het managen van de interne strijd, maar uiteindelijk zijn de coureurs teamplayers. Ze maken deel uit van het team. Het is niet Sergio Perez Racing of Max Verstappen Racing, het is Red Bull Racing", is de Britse teambaas stellig. "Ze werken voor het team, ze hebben een verantwoordelijkheid en rijden in de auto's die de achthonderd mensen in de fabriek voor hen hebben ontworpen en ontwikkeld. Ze zijn een schakel in de Red Bull-keten. Wel een hele belangrijke schakel, maar het is cruciaal dat ze snappen dat de ambitie van het team belangrijker is dan hun eigen ambities."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi