Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg: "Hamilton is het ritme echt helemaal kwijt"

Nico Rosberg, voormalig Mercedes-teamgenoot van Lewis Hamilton, ziet dat George Russell in Monaco doet wat de zevenvoudig kampioen niet lukt. Ondanks de tegenvallende Mercedes-bolide wist Russell wel in een ritme te komen.

Het viel Nico Rosberg op vrijdag op dat Mercedes weer werd getroffen door grote problemen. Die problemen waren echter aan een kant van de Mercedes-garage prominenter aanwezig dan aan de andere kant. Bij Sky Sports zag de Formule 1-wereldkampioen van 2016 dat voormalig teamgenoot Lewis Hamilton worstelde met zijn bolide. "Het leek erop dat Mercedes een van de meest lastige auto's had om te besturen. Zeker aan de kant van Hamilton leek de auto all over the place ."

"Hamilton is zijn ritme kwijt"

Daar waar Russell met dezelfde auto toch nog enigszins in het spoor van de topteams wist te blijven, moest Hamilton veel terrein toegeven. Daar waar de jongste van het duo 'slechts' 0,7 seconden toe moest geven in VT2, was de achterstand van Hamilton ruim 1,5 seconde. "Toch moet je zeggen dat het George is gelukt om, ondanks zijn lastig te besturen bolide, zijn ritme te vinden en het maximale uit de Mercedes-bolide te persen", redeneert Rosberg, die denkt dat er werk aan de winkel is bij Hamilton en zijn crew. "George stond op zeven tienden van Ferrari en was bijna best of the rest achter Red Bull en Ferrari. Zo staat Mercedes ervoor, maar aan de kant van Mercedes zal men zich achter de oren krabben. Lewis is zijn ritme helemaal kwijt en dan is het enorm lastig om er op zaterdag weer terug in te komen. Hij staat dus echt op achterstand, big time! ", aldus Rosberg.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi