Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz weemoedig na verlies steunpilaar aan Verstappen

In december van het vorige jaar werd duidelijk dat personal trainer Rupert Manwaring overstap maakt van Carlos Sainz naar Max Verstappen. Na enkele weken komt Sainz met een reactie.

Sainz Manwaring
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz en Rupert Manwaring zijn acht jaar lang onafscheidelijk geweest. Manwaring stond Sainz als personal trainer terzijde en verhuisde steeds mee naar de nieuwe teams van de Spaanse coureurs, achtereenvolgens Toro Rosso/AlphaTauri, Renault, McLaren en recent Ferrari.

Manwaring echter gaat per 2024 echter een nieuwe samenwerking aan met Max Verstappen, nadat Bradley Scanes en de Nederlander uit elkaar gingen. Sainz reageerde met een mooie video op Instagram.

"Acht jaren kunnen niet worden samengevat in één video, maar hier volgt een vleugje van wat het voor mij heeft betekend", zo schrijft hij vol bewondering en dankbaarheid.

"2023 was het laatste jaar van Rupert in dienst van Team 55 en ik zou niet weten hoe ik je moet bedanken voor al je werk en support gedurende die jaren. Niet alleen hebben we samen getraind en gevochten voor dezelfde doelen, maar we hebben ook heel veel lol gehad. Ik wens je het allerbeste, Ruperto!"

Manwaring op zijn beurt deelde ook een berichtje over het afscheid, met soortgelijke woorden van dank aan het adres van Sainz: "Dank voor acht geweldige jaren die volop gevuld waren met lol, opwinding en vriendschap."

"Ik heb je dit niet tijdens onze samenwerking kunnen vertellen, maar ik heb van jou zeker zoveel geleerd als jij van mij (als je tenminste eens zou luisteren). Het is een dollemansrit geweest en we zijn samen gegroeid. Het is ook door door jou als mijn wingman dat ik mijn geweldige vrouw en moeder van mijn dochtertje, de echte baas van Team 55, heb ontmoet."

"Ik ben door jou een betere coach geworden. Het was een voorrecht om jou te zien groeien van ruw talent tot Ferrari-coureur, tot racewinnaar. Je bent de 'smoothest' en meest 'ruthless operator'. Dank voor je verdraagzaamheid en ongezouten kritiek op mijn kapsels. Ik wens je het allerbeste voor de toekomst."

Zie de beide lofzangen hieronder.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"