Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher: "Verstappen kan een paar dingen van Perez leren"

Max Verstappen was afgelopen weekend de mindere van de twee Red Bull-coureurs. Zeldzaam, maar toch denkt Ralf Schumacher dat de Nederlander wat kan leren van zijn teamgenoot.

Ralf Schumacher zag hoe Ferrari tijdens de Grand Prix van Monaco haar eigen glazen ingooide. "Ze reageerden te laat op Sergio Perez. De chaos was perfect voor de Mexicaan. In de strijd om de wereldtitel wordt het moeilijk als je zulke fouten maakt", schrijft de voormalig F1-coureur in zijn gebruikelijke column voor Sky . "Een van de gevolgen van de overwinning in Monaco is dat Sergio Perez dicht in de buurt gekomen is van de twee leiders in de stand van het wereldkampioenschap: Max Verstappen en Charles Leclerc." "Er zou dan ook een gevecht kunnen ontstaan voor de titel tussen drie Formule 1-coureurs! Ik denk echter niet dat Sergio de consistentie zal hebben die Verstappen wel heeft", zo moet de oom van Mick Schumacher toegeven.

Verstappen kan een lesje leren

Schumacher merkte dat Verstappen afgelopen weekend op snelheid werd verslagen door Checo. Alhoewel de Duitser dus denkt dat de regerend wereldkampioen de meest constante Red Bull-coureur is en daardoor meer kans maakt op de titel, denkt hij toch dat Max wat kan leren van de manier waarop zijn teamgenoot met de nieuwe bolides omgaat. "In Monaco was Checo echter de betere coureur over het hele weekend. Max zou dit moeten zien als een kans om een paar dingen van zijn teamgenoot te leren. Max heeft bijvoorbeeld een zeer agressieve rijstijl. Hij heeft het in het verleden heel goed gedaan met de zwaardere auto's, maar het concept van de nieuwe 2022-bolides passen meer bij Perez." "Sergio is een coureur die heel goed weet hoe hij zijn banden moet sparen, waardoor hij meer uit de auto kan halen. Daarom moet Max proberen om zich op bepaalde delen van een circuit meer aan te passen aan Sergio's rijstijl en enkele bochten misschien wat langzamer ingaan", aldus het advies van de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi