Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stoffel Vandoorne opgelucht: 'Eindelijk in de punten'

Stoffel Vandoorne had dit Formule 1 seizoen tijd nodig om te wennen aan zijn McLaren bolide. Vooral door de nodige problemen met de Honda krachtbron beleefde de Belg regelmatig een lastige raceweekend. In Hongarije vielen de puzzelstukjes op hun plaats en scoorde Vandoorne zijn eerste WK-punt van dit seizoen.

Stoffel Vandoorne kende in Hongarije een probleemloos weekend en liet tijdens de kwalificatie al zien dat de Hungaroring beter past bij de McLaren dan andere circuits. De Belg startte vanaf P8 en lag zelfs even op P6 in de race. Door een slechte pitstop belandde de Belg weer buiten de punten maar wist uiteindelijk toch het laatste WK-puntje naar zich toe te trekken. Aan Sky Sports F1 vertelde Vandoorne dan ook opgelucht te zijn dat het nu eindelijk eens mee zat. "De race was lang en zwaar. Gelukkig hebben we met beide auto's punten gescoord. Ik had misschien zelfs nog wel op de negende plek kunnen eindigen maar helaas ging ik de fout in bij mijn pitstop. Dat kostte ons de nodige tijd."

Dat het met de snelheid van McLaren op de Hungaroring wel goed zat, bewees zijn teamgenoot Alonso in de laatste ronde. De Spanjaard noteerde brutaalweg de snelste raceronde. Ook Vandoorne merkte dat het met de snelheid in Hongarije wel snor zat. "Onze snelheid was vandaag goed. We waren zelfs sneller dan de auto's van Force India. Helaas is inhalen op dit circuit bijna onmogelijk. Al met al ben ik erg tevreden met dit resultaat." Door de dubbele puntenfinish is McLaren nu Sauber voorbij gegaan in het WK.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi