Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Veijer maakt indruk op Aragon, slaat belangrijke slag in het kampioenschap

Collin Veijer heeft een dijk van een Moto3-race gereden op Motorland Aragon in de Moto3. Hij reed een fantastische inhaalrace op weg naar het podium, waarbij hij ook nog eens prima zaken deed in het kampioenschap.

Veijer Aragon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Intact GP

Collin Veijer moet de Moto 3-race op Aragon vanaf de derde startrij (P9) beginnen. In de drukte van de start verliest hij wat plaatsen, maar daarna vindt hij gestaag zijn weg naar voren. Als hij aankomt op P5, pakt hij met een zeer gedecideerde actie twee coureurs in één klap, waardoor het podium toch weer lonkt.

Dan rijden er nog twee coureurs voor hem: Taiyo Furusato en kampioenschapsleider David Alonso, die al het hele weekend domineerde en in de race voortdurend een marge van zo'n twee seconden verdedigt. Veijer echter gaat er ook in de strijd om P2 met Furusato d'r op en d'r over.

Alonso lijkt zijn banden wat teveel hebben opgerookt en als dan ook Veijer er nog eens extra voor gaat zitten, laat de Nederlander het er wel heel makkelijk uitzien op weg naar de leiding. Maar Jose Antonio Rueda volgt in zijn spoor en gaat mee voorbij aan Alonso, om vervolgens ook Veijer een positie terug te verwijzen.

Veijer klampt na een momentje van Rueda weer aan, maar weet niet het gat te vinden om hem ertussen te prikken. Hij komt zodoende als tweede over de streep, wat natuurlijk evengoed een dijk van een prestatie is.

Hij klimt met zijn prestatie van P4 naar P2 in het kampioenschap, aangezien zijn directe concurrenten geen moment aanspraak maakten op het podium.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"