Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen belooft Perez beterschap: "Dan zal ik hem helpen"

Max Verstappen gaat in Abu Dhabi wel Sergio Perez helpen. Tenminste, als de regerend wereldkampioen zich in een positie bevindt waarin dat kan. Volgens teambaas Christian Horner is alles uitgesproken.

Je zal het ongetwijfeld mee hebben gekregen afgelopen raceweekend. Max Verstappen en Sergio Perez waren even geen vrienden, toen eerstgenoemde besloot om niet aan de kant te gaan voor zijn teamgenoot. Checo kon de twee extra punten die hij voor de zesde plek zou krijgen goed gebruiken in de F1-strijd met Charles Leclerc voor P2, maar Verstappen wilde er niets van weten. Verstappen 'had daar zijn redenen voor', vermoedelijk al doelend op de kwalificatie voor de GP van Monaco, gedurende welke Sergio Perez op controversiële wijze crashte, waardoor de Nederlander achter zijn teamgenoot de race moest beginnen.

Verstappen: "Dan zal ik hem helpen"

Verstappen wilde dat na afloop van de race niet hardop zeggen, maar wel benadrukte hij dat de twee partijen al snel na de veelbesproken Grand Prix om de tafel hadden gezeten, waarbij iedereen al zijn zorgen en frustraties had gedeeld. Of alle neuzen helemaal dezelfde kant op staan, valt nog te betwijfelen, maar Verstappen heeft in ieder geval aangegeven dat hij in Abu Dhabi wel plaats zal maken voor Checo, mits de situatie zich voordoet dat hij voor de neus van de Mexicaan op de baan rijdt. "Ik snap dat Checo teleurgesteld is. Als team snappen we nu wat er is gebeurd en moeten we verder gaan. We gaan nu naar Abu Dhabi en Sergio en Charles staan gelijk in het kampioenschap. Als Perez daar hulp nodig heeft in het kampioenschap om voor Leclerc te eindigen, dan zal ik hem helpen!", zo belooft Verstappen.

Horner: "Max heeft dat toegezegd"

Volgens teambaas Christian Horner is het vuurtje achter de schermen al geblust. De twee coureurs hebben samen gezeten en Verstappen heeft zijn steun aan Perez toegezegd. "We hebben het besproken achter gesloten deuren", vertelt hij na afloop aan de media. "De coureurs hebben onderling heel open gediscussieerd en waren heel duidelijk. Als team ligt onze focus nu op het steunen van Checo in zijn strijd om plek twee. Max heeft dat ook toegezegd, dus nu kijken we vooruit en niet achteruit." "Het is duidelijk dat we nu in Abu Dhabi Checo gaan helpen. Het is een direct gevecht tussen hem en Leclerc, want ze staan nu gelijk in punten. Alles wat we als team kunnen doen, en Max maakt deel uit van dat team, dat zullen we doen om Perez te helpen dat doel te behalen." "Max heeft dat duidelijk gemaakt", vervolgt de Red Bull-teambaas. "Alles wat we kunnen doen om dat te bereiken, zullen we doen. Het wordt een spannende race in Abu Dhabi met dat gevecht om P2."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi