Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Verstappen moest aan de bak in Vegas: "Het was een zware race"

Max Verstappen won de GP van Las Vegas, maar hij werd door Charles Leclerc wel aan het werk gezet. In de slotfase moest hij nog voorbij aan teamgenoot Sergio Perez en de Ferrari-coureur, maar uiteindelijk had hij bij het ingaan van de laatste ronde een voorsprong van een kleine seconde. 

Verstappen Leclerc Perez Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

En zo pakte Max Verstappen zijn achttiende Formule 1-zege van het seizoen. Daar is hij logischerwijs blij mee. Hij blikt om te beginnen terug op het incident met Charles Leclerc in bocht een. "Ja, het was een zware race. Ik probeerde er bij de start voor te gaan. We remden beiden vrij laat, maar de grip raakte op en we gingen beiden wijd. De stewards gaven me een straf, wat wel een nadeel was voor ons."

"Ik moest een paar auto's voorbij en er kwam ook nog eens eens safety car. Op dat moment van de race gebeurde er al veel! Zodra ik te horen kreeg dat we tot aan het einde vol gas konden gaan, moest ik een paar auto's voorbij om mezelf te mengen in het gevecht met Leclerc en Perez."

"Daarna zag je dat de DRS hier erg sterk was. Zelfs als je de leiding pakte, dan had degene achter je nog steeds een kans als hij binnen DRS-afstand wist te blijven. Dat zorgde voor een goede race en dat was heel leuk!"

Verstappen had het naar zijn zin

Er was ook een incident met Russell, waarna Verstappen schade had. Zorgde dat voor een slechte balans? Is er bij de laatste pitstop wat gewijzigd om de balans te verbeteren? "We wilden niet aan de voorvleugel komen, want het zag er al vrij losjes uit. De structuur was in orde, maar het was niet ideaal. Er was wat meer onderstuur, maar we konden de race alsnog winnen."

Al met al een geslaagde avond in Vegas! "Ik heb het naar mijn zin gehad. Je kon goed pushen op deze banden en de DRS hielp bij het racen. Het was leuk!", aldus de Nederlander.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"