Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen spreekt Wolff tegen: "Dat vind ik wel heel goedkoop"

Max Verstappen vindt niet dat Valtteri Bottas de deur voor hem open liet staan tijdens de start van de GP van Mexico. Mercedes-teambaas Toto Wolff bekritiseerde Bottas hier eerder voor. Verstappen vindt de uitspraken nergens op slaan.

Bij de start van de GP van Mexico kon Max Verstappen vrij eenvoudig voorbij aan Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, tot grot ongenoegen van Toto Wolff. De Mercedes-teambaas vond dat Bottas de deur open liet staan voor Verstappen, al vindt de Nederlander zelf van niet. "Je moet een autobreedte ruimte laten, anders had hij een straf gekregen", legt de Verstappen uit aan De Telegraaf . De Red Bull-coureur kan zich dan ook niet vinden in de kritiek van Wolff. "Ik weet niet zo goed waar Toto het over heeft", vervolgt Verstappen. Bottas had weinig keuze in de eerste bocht, los van wat later remmen. "Je kan het heel makkelijk op Valtteri afschuiven, maar dat vind ik wel heel goedkoop."

Verstappen hoopt leiding WK te behouden

Met nog vier races te gaan heeft Verstappen een voorsprong van negentien WK-punten ten opzichte van Hamilton. De Limburger vindt het een comfortabele voorsprong, maar waarschuwt dat het snel de andere kant op kan vallen. "Die voorsprong kan ook snel weer verdampen. Daar weet ik dit seizoen alles van", lacht hij, doelend op de uitvalbeurten in Bakoe, Silverstone en Monza. Of Verstappen de betere bolide heeft in Brazilië? "Het is lastig om vooraf te zeggen hoe we er dan voor staan. Dat geldt ook voor de circuits waarvan je vooraf denkt dat je wel weet of je de goede papieren hebt of niet. Je moet het continu goed voor elkaar hebben", aldus de Nederlander. "Als we elk weekend een sterke auto hebben waarmee we Mercedes kunnen uitdagen, heb ik er alle vertrouwen in dat we het vol kunnen houden."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi