Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Verstappen tweede, verrassende snelste man in tweede training GP Brazilië

Fernando Alonso heeft ietwat verrassend de snelste tijd gereden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. Hij bleef Max Verstappen en teamgenoot Esteban Ocon voor.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië gaat om 16:00 uur Nederlandse tijd van start met een hoop vraagtekens. Krijgt Max Verstappen een straf omdat hij aan de achtervleugel van Lewis Hamilton had gezeten? Krijgt Hamilton een straf vanwege zijn te ruime DRS-opening? Niemand die het weet als (met alle respect) de wat mindere Goden als eerste de baan op gaan.

Max Verstappen meldt zich vervolgens voor zijn eerste run op de zachte banden op het moment dat teamgenoot Sergio Perez de snelste tijd op de klokken heeft staan. Verstappen duikt daar royaal onder. Mercedes laat langer op zich wachten, pas na twintig minuten zien we Hamilton op de baan. Net als iedereen op softs rijdt ook hij op gebruikte banden. Hij doet weinig moeite zich bij de beste tien te rijden, maar dat hóéft natuurlijk ook niet.

Uitslag Tweede vrije training - Brazilië

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Alpine opvallend van voren

Eén van de kritieken op dit weekend format is dat de tweede vrije training om des keizers baard wordt gereden. Er volgen alleen maar races op, dus kwalificatiesimulaties zijn er niet bij. En het is niet toegestaan om aanpassingen door te voeren aan de auto, dus sleutelen aan een raceafstelling behoort evenmin tot de mogelijkheden.

Verstappen raakt uiteindelijk wel zijn snelste tijd kwijt, zij het niet aan Mercedes. Het is Fernando Alonso die met acht tienden onder tijd van de Red Bull-coureur duikt. Met Esteban Ocon op P3 is het op papier een goede sessie voor Alpine, een aardigheidje om in te lijsten.

Uiteindelijk werken de Mercedessen zich nog wel een beetje op tot de plaatsen vier een vijf, maar daarmee moeten ze Verstappen en dus ook de beide Alpines voor zich dulden. Verstappens teamgenoot Perez klokte de zesde tijd.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Brazilië 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"