Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Ik kan beter presteren dan ik dit jaar heb gedaan"

Achtentachtig punten kwam Sebastian Vettel dit jaar tekort op Lewis Hamilton. De Duitser, die na een aantal Grands Prix als dé grote titelfavoriet werd gezien, moest voor het tweede achtereenvolgende jaar en voor de derde keer in zijn carrière genoegen nemen met het vicekampioenschap.

In recente weken kreeg Vettel veel vragen voor zijn kiezen, met name over zijn eigen rijkunsten. Want heeft de Ferrari-coureur niet een ontzettend groot aandeel in het oplopen van de gigantische achterstand op Hamilton?

Tijdens de persconferentie na de Grand Prix van Abu Dhabi, waarin Vettel startplaats drie om wist te zetten in een tweede plek aan de meet, is de viervoudig kampioen open en eerlijk. "Dit seizoen ben ik niet op mijn best geweest. Ik kan beter zijn dan dat ik in 2018 was. Natuurlijk zal ik terug moeten kijken op het jaar, echter, ik hoef niet elk wissewasje te analyseren." Vettel is van mening dat hij op bepaalde momenten gewoonweg geen geluk had. "In sommige races hebben we alles uit het pakket kunnen halen en was ik erg blij, zo gaat dat soms. Soms hou je van het racen en soms heb je er een hekel aan. Volgens mij hoef ik niet halsoverkop mijn stijl aan te passen." In het seizoen 2018 schreef Vettel zes Grands Prix op zijn naam, waarvan vijf voor de zomerstop. Na de vakantie won de Duitser direct in België, om daarna een reeks mindere resultaten te laten noteren.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi