Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf dingen die ons opvielen bij de Formule 1 GP van Spanje 2018

De Grand Prix van Spanje stond niet bepaald bol van de spanning, maar desondanks was er genoeg om over na te praten. Racingnews365 zet een vijftal zaken op een rijtje.

Max Verstappen kan het nog steeds In een weekend waarin veel werd verwacht van Red Bull, kwam de formatie uit Milton Keynes toch nog wat tekort op Ferrari en Mercedes. Max Verstappen bleef op een schoonheidsfoutje met Lance Stroll na echter foutloos en dat betaalde zich uit. Max Verstappen behaalde zijn eerste podiumplaats van het jaar en de 150e van Red Bull. Mercedes is 'back in busisess' Wij delen de analyse van Mercedes-teambaas Toto Wolff dat Mercedes back in business is. Natuurlijk moet Mercedes nog maar laten zien dat het de huidige vorm vast kan houden, maar het team won in Spanje op eigen kracht. Valtteri Bottas onderstreepte met zijn tweede plaats bovendien dat Mercedes weer een team is om rekening mee te houden en misschien wel meer. Waar Mercedes opvallend goed presteerde, viel Ferrari tegen. Romain Grosjean heeft stof tot nadenken Het aantal spins van Romain Grosjean tijdens het Spaanse Grand Prix-weekend was niet op één hand te tellen. De Fransman maakte er een gruwelijk potje van. Dat is allemaal prima, zolang hij anderen daarin niet meeneemt, maar juist dat is precies wat er gebeurde na de start. Na de flater in Baku liet Grosjean een knap staaltje onkunde zien. Zou hij nog steeds denken ooit kans te maken op een zitje bij Ferrari?

Charles Leclerc vindt zijn draai in F1 Voor het supertalent wat velen in hem zien maakte Charles Leclerc in de wintertests en de eerste races van het seizoen net wat teveel fouten. 'Hoort bij het leerproces', werd er geopperd. Dat hij ervan geleerd heeft, bewees hij in Spanje met wéér een knappe puntenfinish. Bij Sauber is het sowieso gaaf om te zien dat het team stappen maakt en een woordje meespreekt in de ontwikkelingsrace. Williams zakt verder en verder weg Hij wordt door menigeen beter geacht dan de vaste rijders, maar zelfs Robert Kubica wist op vrijdag niet aan de onderste plaatsen te ontsnappen. De FW41 is een draak van een auto, een onwillig wapen voor Lance Stroll en Sergey Sirotkin. Omdat Sauber het steeds beter doet, staat Williams er steeds slechter op en zodra er gele vlaggen worden getoond, moet je rekening houden met een spin van Stroll of Sirotkin. De weg naar boven lijkt nog niet in zicht.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi