Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Max Verstappen heeft geen schuld aan de crash in Singapore'

Natuurlijk heeft ook de grootste criticaster uit de Formule 1 een mening over de startcrash in Singapore. Jaques Villeneuve oordeelde in het verleden vaak hard over de in zijn ogen nogal agressieve rijstijl van Max Verstappen. Echter, de crash in Singapore was volgens Villeneuve absoluut niet de schuld van onze landgenoot!

Villeneuve steekt zijn mening nooit onder stoelen of banken en was dan ook duidelijk in zijn oordeel over de betrokkenheid van Verstappen bij de crash. "Verstappen reed daar gewoon en kon geen kant op. Nee, hij is absoluut niet schuldig." Volgens Villeneuve is er maar één coureur die de crash heeft veroorzaakt en dat is niemand minder dan Sebastian Vettel. De Canadees is dan ook van mening dat de Duitser onnodig risico's heeft genomen en zichzelf daarmee een slechte dienst heeft bewezen voor het kampioenschap. Tegenover Motorsport.com liet Villeneuve het volgende weten: "Als Vettel zich afvraagt wie er schuldig is, dan moet hij eerst even naar zichzelf kijken. Als je voor de titel vecht, kun je dat soort risico's niet nemen."

Villeneuve vermoedt dat Vettel met alle geweld zijn mindere start wilde compenseren. "Vettel wist dat zijn start niet goed was, daarom week hij af van zijn lijn. Hij ging ervan uit dat de anderen dan wel zouden afremmen. Hij moet de schuld toch echt bij zichzelf zoeken." Door de crash moesten zowel Vettel, Raikkonen als Max Verstappen direct hun race staken. Later viel ook nog Fernando Alonso uit nadat hij over de auto van Verstappen heen was gevlogen. De wedstrijdleiding deed het af als een race-incident en deelde verder geen straffen uit. Villeneuve kan zich hierin vinden en stelt dat de Duitser zichzelf genoeg heeft gestraft.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi