Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP België: Zorgt Max Verstappen voor een Oranje feestje?

Aankomend weekend barst eindelijk het Formule 1 geweld weer los en maken we ons op voor hopelijk een spannende tweede seizoenshelft. Hoe verloopt de strijd tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton? Komt Red Bull Racing nog dichterbij? En zien we Max Verstappen dit seizoen nog eens op het podium?

Na de veelbesproken GP van Hongarije kwam de zomerstop precies op het juiste moment. Bij veel teams moest er nodig worden nagesproken en zijn er ongetwijfeld intern wel wat woorden gevallen. Ook bij Red Bull liepen de gemoederen hoog op nadat Max Verstappen er eigenhandig voor zorgde dat zijn teamgenoot uit de race vloog. Na een biertje en welgemeende excuses komen de Bulls elkaar ongetwijfeld ook weer tegen op Spa. Of herhaalt Max Verstappen zijn stunt van vorig door zich knap als tweede te kwalificeren? De GP van België Dit weekend viert de GP van België zijn jubileum met de 50e editie van deze race. Met een bijna uitverkocht huis wordt het ongetwijfeld een gekkenhuis vooral dankzij de vele Nederlandse fans die dit weekend massaal naar de Ardennen afreizen. Het circuit is met 7.004 meter het langste circuit op de kalender en telt in totaal negentien bochten. Bochten die in tegenstelling tot veel van de huidige circuits geen nummers hebben maar met namen worden aangeduid. Namen die inmiddels tot de verbeelding spreken, zoals La Source, Les Combes, Eau Rouge, Pouhon en natuurlijk Blanchimont. In totaal leggen de coureurs 44 ronden af op het circuit waar motorvermogen een grote rol speelt. Pirelli heeft voor deze race de softs, de supersofts en de ultrasofts ter beschikking gesteld. Wat opvalt is dat met name Red Bull vol op de aanval gaat. Zowel Verstappen als Ricciardo hebben maar liefst negen setjes van de ultrasofts besteld. Concurrenten Ferrari en Mercedes zijn een stuk behoudender in hun keuze met respectievelijk zeven en zes setjes van de ultrasofts.

Vergroot Vettel zijn voorsprong? Sebastian Vettel was de absolute koning van de eerste seizoenshelft. Hij arriveert dan ook in de Ardennen met maar liefst een voorsprong van veertien punten op zijn naaste belager Lewis Hamilton. Toch dateert zijn laatste zege in België alweer van 2013. Hamilton daarentegen won de race in 2015 en stond daarnaast vaker op het podium dan de Duitser. Over het algemeen ligt het circuit van Spa-Francorchamps Mercedes goed maar Ferrari oogt dit jaar op veel circuits sterker dan ooit en heeft zeker kans op de zege. Wat kan Max Verstappen in Spa? Max Verstappen en België is vooralsnog een wisselende combinatie. In 2015 maakte hij natuurlijk dé inhaalactie van dat seizoen op Nasr in Blanchimont maar vorig jaar eindigde zijn race na de eerste bocht al in mineur. Een geweldige kwalificatie waardoor hij voor het eerst vanaf de eerste startrij kon starten, kreeg daardoor geen mooi vervolg. Na de aanrijding met de beide Ferrari's in de eerste bocht moest Verstappen na binnen voor een nieuwe voorvleugel en zat er helaas niet meer in dan een elfde plek. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat geldt zeker voor Max Verstappen die erop gebrand is om zijn fans te trakteren op een Oranje feestje. De laatste twee races van Max gingen gelukkig weer een stuk beter dus top 5 is zeker mogelijk. Echter, als de weergoden ons dit weekend goed gezind zijn dan zou het ook zomaar een echt Oranje feestje kunnen worden! Max Verstappen heeft er zelf in ieder geval zin in: " Ik kan niet wachten tot we naar Spa afreizen. Ik hou van het circuit en het is genieten om zoveel fans in oranje te zien." Verstappen beschikt in ieder geval in Spa over een verbeterde versie van zijn Renault krachtbron en het mag dan geen grote update zijn, alle beetjes helpen om Max eindelijk weer richting het podium te krijgen! Tijdschema GP van België 25-aug-17 10:00-11:30 Eerste vrije training 14:00-15:30 Tweede vrije training 26-aug-17 11:00-12:00 Derde vrije training 14:00-15:00 Kwalificatie 27-aug-17 14:00- 16:00 Race

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi