Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo vierde Mercedes haar zesde wereldtitel op rij

In Japan wist Mercedes niet geheel onverwacht de constructeurstitel van het 2019-seizoen in de wacht te slepen. Je zou bijna denken dat het wel went bij de Duits-Britse renstal, maar toch werd het op het circuit van Suzuka goed gevierd.

De Grand Prix van Japan werd winnend afgesloten door Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Teamgenoot Lewis Hamilton legde beslag op de derde plaats, waardoor het team na afloop van de race in Suzuka uitkomt op een puntentotaal van 612. De voorsprong op naaste concurrent Ferrari is met nog vier races te gaan dusdanig groot dat het team van teambaas Toto Wolff niet meer in te halen is en het zich voor het zesde seizoen op rij wereldkampioen bij de constructeurs mag noemen. Het bekende 'We Are The Champions' van Queen klonk na de race al snel in de garage van Mercedes. Tekst gaat verder onder de video

B3jiNiAgoAp

Dit bericht bekijken op Instagram Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op 13 Okt 2019 om 3:43 (PDT)

Ook werd er natuurlijk flink geposeerd met de bijbehorende trofeeën, wat enkele mooie teamfoto's opleverde, die hieronder te zien zijn. Tekst gaat verder onder de foto's .

'Races worden gewonnen op de baan, maar kampioenschappen in de fabriek.' Zo luidt de tweet van Mercedes na afloop van de Grand Prix van Japan. Ook in Brackley en Brixworth, in de twee fabrieken van het Mercedes-team, wordt de overwinning gevierd.

1183332581850472448

Races are won at the track! Championships are won at the factory! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Sending love to all our team-mates back home at Brackley and Brixworth tonight! 💪 #DrivenByEachOther #ATeamComeTrue pic.twitter.com/Jy5FF4zEmM — Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) October 13, 2019

Mercedes droeg haar zesde wereldtitel op rij op aan Niki Lauda, die op 20 mei van dit jaar overleed. De Oostenrijkse Formule 1-legende was nauw betrokken bij het team en speelde een groot aandeel in de huidige successen.

B3jwqVOlCAg

Dit bericht bekijken op Instagram This one’s for you, Niki ♥️ #ATeamComeTrue Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op 13 Okt 2019 om 5:41 (PDT)

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi