Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton velt vernietigend oordeel over eigen prestaties in kwalificaties

Lewis Hamilton en kwalificaties, het is dit seizoen verre van een goede combinatie. De Brit leek lange tijd mee te strijden om poleposition in Monza, maar opnieuw wist hij het op het beslissende moment niet aan elkaar te knopen. Hamilton is daarbij zeker niet mals voor zichzelf.

Hamilton Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton stond lange tijd bekend als een echte kwalificatiekoning en topt ook met afstand de ranglijst van meeste polepositions. De zevenvoudig wereldkampioen heeft tot nu toe 104 poles behaald, met Michael Schumacher (68) en Ayrton Senna (65) daarachter. Maar dit jaar komt Hamilton er simpelweg niet aan te pas.

De Brit wist slechts vier keer zijn teamgenoot George Russell te verslaan in de kwalificatie, waardoor de tussenstand momenteel 4-12 is in het voordeel van zijn jongere teamgenoot. Met nog acht kwalificaties te gaan kan Hamilton alleen nog maar gelijk komen met Russell. Daar zorgde Russell eigenhandig voor door op Monza een tiende sneller te gaan in Q3.

En dat terwijl Hamilton nog de snelste man was in het tweede deel van de kwalificatie. Maar hij zakte, zoals wel vaker is gebeurd dit jaar, in Q3 toch verder weg in de stand en moest de beide McLarens, Ferrari's en dus teamgenoot Russell voor zich dulden. Heeft Hamilton een verklaring waarom hij er misschien niet alles uit wist te krijgen? "Ik ben niet erg goed, zo simpel is het. Ik ben gewoon niet erg goed in de kwalificatie", zo verklaart Hamilton bij F1TV.

Wanneer de verslaggever stelt dat Hamilton niet opeens slecht is geworden, dan reageert Hamilton daar duidelijk op. "Dat is duidelijk wel zo, ik kan geen ronde aan elkaar knopen. Het is ongelooflijk frustrerend, maar ik blijf eraan werken en dat is alles wat ik kan doen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"