Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alain Prost

Prost beoordeelt titels Verstappen: "Dan zijn ze meer waard"

Alain Prost vindt dat de wereldtitels van Max Verstappen meer waard zouden zijn als hij met andere teams had moeten strijden. De voormalig Formule 1-coureur verwijst naar zijn eigen periode.

Verstappen win Japan 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen domineert op dit moment de Formule 1. De Nederlander won in 2023 19 van de 22 races, pakte zo op glorieuze wijze zijn derde wereldtitel op rij en gaat dit seizoen vrolijk verder. Verstappen heeft alweer drie zeges op zijn naam staan en had er eventueel vier kunnen hebben als hij niet was uitgevallen in Australië. Viervoudig wereldkampioen Alain Prost looft de Red Bull-coureur, maar vindt de titels wel minder waard door zijn dominantie. De Fransman refereert naar zijn eigen periode.

"Het is anders", stelt Prost tegenover Sports Illustrated. "Mijn rivaliteit met Ayrton Senna vond ook plaats omdat we twee jaar lang teamgenoten waren en het daarna verder ging, dus het is heel anders. Vandaag de dag zijn de teams iets meer rond een eerste coureur gebouwd, vooral met Verstappen bij Red Bull. Maar ik denk nog steeds dat de waarde voor de winnende coureur beter is als diegene met twee of drie teams om het kampioenschap moet strijden."

Prost verwijst ook naar de reactie van de fans. "Als je naar de perceptie van mensen kijkt, zie je dat ze vinden dat hij wint wegens de auto. In feite is het niet zo goed voor Max en dat is jammer, want ik denk dat hij deel uitmaakt van het succes. Maar de grote teams, denk aan Ferrari, Mercedes en Red Bull, zijn natuurlijk beter georganiseerd en hebben meer kans om te winnen als ze een nummer één-coureur in het team hebben. Ze concentreren zich daarop. Ik vind het echt jammer dat we dat (een strijd red.) op dit moment niet hebben."

Toch is het iets van alle tijden, ziet Prost. "We hadden niet zo vaak een strijd, het begon met Ayrton, waarna het om Michael Schumacher en Lewis Hamilton draaide. En nu is het Max. Het is niet altijd de beslissing van de coureur, het hoort tegenwoordig bij het spel."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'