Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

Verstappen geeft niet thuis in kwalificatie Bakoe, enorme klap voor Norris

Charles Leclerc heeft poleposition gepakt voor de Grand Prix van Azerbeidzjan, met Oscar Piastri en Carlos Sainz daarachter. Max Verstappen kwam niet verder dan P6, terwijl Lando Norris al in Q1 afviel.

Verstappen Qualifying Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na drie trainingen door de straten in Bakoe begon om 14:00 uur Nederlandse tijd de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan. Tijdens de eerste inleidende beschietingen viel vooral op dat Max Verstappen zijn meerdere moest erkennen in zijn teamgenoot Sergio Perez, die in de eerste run twee tienden sneller was en de snelste tijd in handen had. Carlos Sainz en Charles Leclerc splitten de twee Red Bulls.

De twee Mercedessen verbaasden door allebei op de medium banden naar buiten te gaan, maar daar kwamen ze al snel van terug. Na de eerste run zaten zowel Lewis Hamilton als George Russell er niet goed bij, waardoor ze switchten naar de zachte banden. Halverwege Q1 verraste Franco Colapinto in de Williams door naar P3 te springen.

Met nog een paar minuten op de klok stonden de McLarens op P7 en P8, met Verstappen daarachter. Het zorgde ervoor dat Lando Norris, Oscar Piastri en Verstappen nog naar buiten moesten. Uiteindelijk eindigde Verstappen op de zesde positie en kwam Piastri tot de derde tijd, maar Norris sneuvelde in het eerste deel. Een gele vlag in sector drie zorgde ervoor dat hij zijn tijd niet kon verbeteren en bovendien maakte hij een foutje in de laatste bocht. Zodoende moest hij het doen met P17.

Uitslag Kwalificatie - Azerbeidzjan

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Q2 & Q3

Naast Norris vielen ook Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Guanyu Zhou en Esteban Ocon af. Die laatste raakte ook nog de muur in het eerste deel van de kwalificatie. Verstappen had het wat lastiger in Q1, maar in het tweede deel ging de Nederlander ineens een klap sneller met een 1:42.0, waarmee hij een marge had van twee tienden op zijn teamgenoot Perez en een halve seconde op de rest van de concurrentie.

Leclerc kwam vervolgens heel dicht in de buurt van Verstappen, maar hij kwam 14 duizendsten tekort. Colapinto verraste opnieuw vriend en vijand door de zesde positie in Q2 te pakken en zo door te stoten naar het laatste deel. Oliver Bearman, Yukit Tsunoda, Pierre Gasly, Nico Hulkenberg en Lance Stroll wisten niet door te dringen en strandden zo voortijdig in de kwalificatie in Bakoe.

Na de eerste inleidende beschietingen in Q3 had Leclerc de voorlopige pole te pakken, met een marge van twee tienden op zijn teamgenoot Sainz. Piastri en Russell hadden de derde en vierde positie te pakken, waarna Perez en Verstappen pas kwamen. Alex Albon zorgde in de laatste minuten nog voor een opmerkelijk incident, door met een ventilator in zijn auto naar buiten te rijden, waardoor hij die zelf uit zijn auto moest halen.

Uiteindelijk pakte Leclerc pole, gevolgd door Piastri en Sainz. Perez zette zijn auto op P4 neer, Verstappen kwam niet verder dan P6 en moet dus vanaf de derde startrij komen op de zondag.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"