Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen over mogelijke regenrace: "Maakt het zeer interessant"

Al het gehele weekend spelen de weersomstandigheden een grote rol tijdens de Grand Prix van Canada. Voor Max Verstappen mag dat tijdens de race ook wel weer zo zijn.

Verstappen rain Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kwalificeerde zich, met precies dezelfde tijd als George Russell, als tweede in Canada. De kwalificatie in Montréal stond symbool voor de voorgaande sessies, waarbij de regen soms met bakken uit de hemel viel.

Of er ook op de zondag regen zal vallen, is op dit moment nog een twijfelgeval. Voor Verstappen zou dat echter weinig verschil maken, zo vertelt de regerend wereldkampioen in de persconferentie voor de top 3 van de kwalificatie. Ook RacingNews365 was daarbij aanwezig.

"Ik denk dat voor ons alle drie geldt, dat we veel in de regen hebben gereden, aangezien zij uit het Verenigend Koninkrijk komen en ik uit Nederland," zo begint een grappende Verstappen, doelend op zijn concurrenten George Russell en Lando Norris. "Maar over het algemeen heb je wat meer vertrouwen nodig in de natte omstandigheden omdat het een andere uitdaging met zich mee brengt."

Toch kijkt Verstappen er wel naar uit, mocht er regen komen tijdens de race: "Tegenwoordig, door het beperkte zicht dat we hebben met deze auto's, kunnen we niet altijd in de 'full wet' omstandigheden racen. Maar zelfs al zou het morgen maar een beetje regenen of het komt en het gaat weer, dat zou het het zeer interessant maken."

Ook voorziet Verstappen een grote uitdaging op het Circuit Gilles Villeneuve, wanneer er een regenrace komt: "De chicanes en het nieuwe asfalt kunnen er voor zorgen dat het heel glad wordt. En als je een klein foutje maakt, dan staan de muren ineens heel dichtbij. Dat moet je dus wel meenemen, maar hopelijk wordt het een leuke race."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen