Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso trekt het boetekleed aan na incident in Miami

Fernando Alonso kreeg tweemaal een vijf seconden tijdstraf voor verschillende incidenten tijdens de Grand Prix van Miami. Hoewel de Spanjaard als achtste over de finish kwam, viel hij daardoor alsnog net buiten de punten. Hij snapt waarom hij straf kreeg.

Fernando Alonso geeft toe fout te hebben gezeten in de crash met Pierre Gasly tijdens de Grand Prix van Miami. De gegeven tijdstraf van vijf seconden is volgens de Spanjaard dan ook een terechte beslissing. De Franse AlphaTauri-coureur, die schade had opgelopen door het incident, kwam vervolgens ongelukkig in botsing met Lando Norris, waardoor een safety car genoodzaakt was. Naast de crash met Gasly, waardoor de Alpine-coureur een tijdstraf van vijf seconden op zijn bordje kreeg, werd er nogmaals vijf seconden bij zijn racetijd opgeteld. De Spanjaard kleurde in de slotfase volgens de FIA namelijk buiten de lijntjes door de baan te verlaten en hier een "blijvend voordeel" uit te halen.

Alonso neemt de schuld op zich

Direct na het aantikken van Gasly was Alonso van mening niet fout te zitten. "Hij gooide het gat op het laatste moment dicht!", riep hij direct over de boardradio. Echter, laat hij achteraf aan onder meer RacingNews365 weten, de schuldige te zijn van het incident. "Ik had een slordige pitstop en verloor ongeveer vier seconden. Ik moest die tijd dus goed maken op Gasly. Uiteindelijk wist ik het gat te verkleinen en had ik er vertrouwen in dat ik hem in kon halen. Maar ik raakte Gasly en kreeg een vijf seconden penalty, die ik verdien", geeft de Spanjaard toe. Hij vervolgt: "Het was mijn fout, omdat ik te laat remde. We wilden de positie terug geven, maar hij (Gasly, red.) was op dat moment in de pitstraat waardoor ik ervoor moest boeten met een straf van vijf seconden."

Alpine probeert de schade te beperken

Nadat het duidelijk werd dat Alonso op de blaren moest zitten en een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor het incident met Gasly, probeerde Alpine de pijn te verzachten. Het team was van plan om met teamgenoot Esteban Ocon, die achter hem reed, het veld op te houden. Het gevolg was een nogal 'gefrustreerde' Fransman. "We hebben een gat van vijf seconden nodig op Fernando, omdat hij een tijdstraf heeft. Houd de auto's achter je alsjeblieft op", instrueerde de engineer van Ocon over de radio. Waarop de Fransman reageerde: "Dat kan ik niet doen! Ik zal worden ingehaald als ik dat doe!" Nadat de tien seconden tijdstraf bij de eindtijd van Alonso was opgeteld, viel hij net buiten de punten. De Spanjaard eindigde namelijk op de elfde positie met maar 0,102 seconden achter de tiende positie van Lance Stroll.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'