Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Audi wil dit jaar nog eerste F1-coureur vastleggen

Het duurt nog even voordat Audi officieel toetreedt tot de Formule 1, maar het Duitse merk wil dit jaar al een coureur vastleggen om te gaan testen.

Vanaf 2026 zal Audi op de Formule 1-grid staan, als team en als motorleverancier. Het automerk is al druk bezig met de voorbereidingen en zoekt hiervoor natuurlijk naar ervaren personeel. De zoektocht naar personeel beperkt zich niet alleen tot management en technisch personeel, maar men zoekt ook al een Audi-coureur. Er moet namelijk getest gaan worden en daarvoor is een ervaren rijder nodig. Nog in 2023 moet de eerste F1-coureur vastgelegd worden. Adam Baker, CEO van Audi Formula Racing, legt aan Soy Motor uit waarom. "Het lijkt alsof ons debuut nog ver weg is, maar we willen al een ontwikkelingscoureur hebben voor het einde van 2023." "Het is heel belangrijk om iemand met ervaring in huis te hebben, zodat we onze krachtbron kunnen ontwikkelen in de simulatoren in Neuberg. We zoeken naar experts in het werkveld met ervaring in de Formule 1. Het is de eerste keer sinds 2009 dat een F1-motor wordt ontwikkeld in Duitsland en daarom moeten we, als we gespecialiseerd personeel willen, rondkijken in Engeland, Frankrijk of Italië."

Schumacher en Audi?

Een voor de hand liggende keuze is een Duitse coureur met recente ervaring in de Formule 1. Dan kom je al snel bij Sebastian Vettel of Mick Schumacher. Laatstgenoemde coureur heeft zich echter net verbonden aan concurrent Mercedes en Vettel lijkt vooralsnog te willen genieten van zijn pensioen. Baker begrijpt dat Schumacher en Audi aan elkaar gelinkt worden, maar legt uit dat er op dit moment niet veel gaande is tussen de twee partijen. "Iedereen associeert hem met ons, maar hij heeft gekozen voor Mercedes. Dat is iets wat we begrijpen, want zijn doel is om zo snel mogelijk weer op de F1-grid te staan." Wie wel een optie is voor Audi, dat laat Baker nog in het midden.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'