Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Beoogd Toro Rosso-rijder Albon wél op Formule E-deelnemerslijst

Rijdt hij volgend jaar in de Formule 1, of toch in de Formule E? Alexander Albon (22), de Britse coureur die moederland Thailand op het circuit vertegenwoordigd, is topfavoriet om naast Daniil Kvyat aan te schuiven bij Toro Rosso.

Albon liet de collectieve testdagen op het Ricardo Tormo-circuit in Valencia, die een maandje geleden werden gehouden, zelfs schieten omdat er verregaande belangstelling vanuit het Red Bull-kamp was.

Vreemd genoeg is de nummer twee van het huidige Formule 2-kampioenschap wél opgenomen op de officiële deelnemerslijst voor het Formule E-seizoen 2018-'19. Onder startnummer 22 prijkt de naam van Albon, die uit zou komen voor het tot Nissan e.dams omgedoopte team van Jean-Paul Driot. Driot gaf in een eerder stadium aan het ontzettend vervelend te vinden dat hij Albon mogelijk nog voor de start van hun FE-samenwerking kwijtraakte, maar meldde tevens de wil van de Britse Thai om F1 te rijden wel te begrijpen. Mogelijkerwijs rijdt Albon slechts de eerste ePrix van het seizoen, deze vindt nog in het kalenderjaar 2018 plaats.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'