Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries vergeleken met ex-wereldkampioen: "Maar dat heeft hij minder dan Verstappen"

Hoe gaat Nyck de Vries het er vanaf brengen in zijn eerste volledige Formule 1-seizoen? Zijn voormalig kartcoach ziet gelijkenissen met een voormalig Formule 1-wereldkampioen.

Nyck de Vries wordt niet bepaald met de minste Formule 1-coureur vergeleken door zijn voormalig kartcoach Dino Chiesa. De Italiaan werkte niet alleen met De Vries, maar bijvoorbeeld ook met Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Hij is dus goed in staat om die coureurs onderling met elkaar te vergelijken. Hij ziet overeenkomsten tussen De Vries en laatstgenoemde. "Hun rijstijlen laten zich goed met elkaar vergelijken. Ze gaan berekenend te werk en wegen hun kansen in de auto af", aldus Kiesa in gesprek met Formule1.nl . Zonder daar een waardeoordeel aan te hangen merkt Kiesa op dat die stijl weer anders is dan bijvoorbeeld die van de eerder genoemde Hamilton en die van Max Verstappen. Die vliegen er volgens Chiesa misschien met iets meer agressie in. "Lewis en Max hebben iets dodelijks effectiefs in de manier waarop ze altijd hun auto ernaast zetten als die kans zich voordoet. Dat heeft Nyck in dat opzicht iets minder."

De Vries versloeg Gasly

De Vries neemt bij AlphaTauri het stoeltje over van Pierre Gasly en daardoor hoeft het team er volgens de coach bepaald niet op achteruit te gaan. Dat blijkt als hij typeert uit welk hout Nyck gesneden is. "Hij pakte in zijn eerste jaar als teamgenoot van Gasly (in de kartsport, red.) direct meer punten, dat terwijl het voor Pierre al zijn tweede jaar was. Dat was erg indrukwekkend."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'