Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson moest Leclerc helpen: "Vond ik lichtelijk overdreven"

Om Sauber-teamgenoot Charles Leclerc aan een goed eindresultaat te helpen, moest Marcus Ericsson een langere eerste stint maken dan dat zijn team aanvankelijk had gepland. De Zweed wist in de Grand Prix van Mexico desalniettemin als negende over de meet te geraken.

Stalmaat Leclerc werd echter zevende en scoorde daarmee zes waardevolle WK-punten. Beide Sauber-rijders wisten de Mexicaanse Grand Prix te voltooien, ondanks slechts éénmaal een bandenwissel te hebben gedaan.

"Furieus", beschrijft Ericsson zijn gemoedstoestand gedurende de race tegenover Autosport . "Compleet gefrustreerd. Ik wist dat dit het beste was voor het team, maar voor mij was het iets té overdreven. Het voelde alsof mijn race werd weggegooid, dat was erg frustrerend." Uiteindelijk kwam Ericsson drie ronden na zijn teammaat binnen: beide rijders startten op hypersofts en reden een ellenlange stint op supersofts. Dat Ericsson negende wist te worden, deed hem zelf veel deugd. "Op mijn tweede set banden wist ik het tot de eindstreep vol te houden en daar ben ik erg blij om. Een negende plaats aan de meet en het verslaan van zoveel wagens is best ongelooflijk", steekt de na de seizoensafsluiter afzwaaiende Zweed zichzelf een veer in zijn achterste. Na negentien Grands Prix heeft Ericsson negen WK-punten verzameld, waarvan drie in de laatste twee races. Collega Leclerc heeft inmiddels 27 punten achter zijn naam staan. Dankzij de dubbele score van Sauber is de Zwitserse stal voorbijgegaan aan Toro Rosso in de stand om het wereldkampioenschap bij de constructeurs.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"