Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari gaat om tafel met Sainz en Leclerc na titanengevecht

Teambaas Fred Vasseur genoot met volle teugen van zijn coureurs in Italië, maar de hevige strijd, waarbij het enkele keren bijna misging, zal zeker nog worden nabesproken.

Leclerc Sainz Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De tifosi hadden alle hoop dat Carlos Sainz de poleposition op het thuiscircuit in Monza om zou zetten in een overwinning. Maar ondanks de snelheid van de SF-23 op de rechte stukken wist Max Verstappen toch de Spanjaard in te halen en de Grand Prix van Italië op zijn naam te schrijven.

Verstappen was niet de enige Red Bull die voor de Ferrari's wist te finishen, want ook Sergio Perez bleek te sterk. Checo ging voorbij aan Carlos Sainz en was niet meer in te halen. Vervolgens hadden de Ferrari-coureurs eigenlijk alleen elkaar nog om tegen te strijden.

Na de eerste pitstop van Charles Leclerc wist Sainz nog net voor te blijven. Hierna was het stuivertje wisselen tussen de twee. Uiteindelijk besloot het team van Ferrari via de radio te laten weten dat ze geen risico moesten nemen, waarna Sainz uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam. Maar toch ging het in de laatste ronden nog bijna mis, zoals op de onderstaande beelden is te zien.

Nabespreking Ferrari

Teambaas Fred Vasseur laat na afloop weten dat het eigenlijk nooit goed is. Hij zou tenslotte ook vragen hebben gekregen als hij wel had ingegrepen: "Als ik had besloten dat ze de posities vast hadden moeten houden, dan had je me nu ook gevraagd waarom ik dat had gedaan. Het is zeker makkelijk om commentaar en een mening te hebben maar ik denk dat dit ook de beste manier was om iedereen te bedanken, het was belangrijk voor de tifosi."

Maar hij is ook eerlijk: "Ik vertrouw ze, maar ik zei ook: 'geen enkel risico'. Maar ik heb ze niet verplicht de posities vast te houden." De teambaas gaat met een positief gevoel naar huis: "Een beetje een apart gevoel. Ik ben natuurlijk voorstander van het principe 'laat ze racen', maar het was een fantastisch gevoel. Natuurlijk is 'geen risico' relatief, maar ik kon de laatste ronden waarderen, en ik hoop dat de fans dat ook deden", laat hij weten aan Sky Sports.

En of er nog gepraat gaat worden over de gevechten op de baan tussen de twee teamgenoten? "Zoals je je kunt voorstellen gaan we nog wel een discussie hierover hebben na de race, maar misschien niet zondag. Maandag zijn ze in de fabriek. Maar op dat moment heb tegen hen gezegd geen risico te nemen. We bekijken het morgen", concludeert de Fransman.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel