Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly schittert in de schaduw van Red Bull: "Het was het perfecte weekend"

Pierre Gasly wist de Grand Prix van Mexico als vierde te finishen en de Fransman denkt dat zijn weekend niet beter had kunnen verlopen.

De coureurs van AlphaTauri hadden een totaal verschillende race in Mexico. Yuki Tsunoda kwam in aanvaring met Esteban Ocon en viel daardoor na één bocht al uit. Dat staat in fel contrast met zijn teamgenoot Pierre Gasly, die als vierde over de finish kwam in Mexico-Stad. De Fransman is dan ook helemaal in zijn nopjes met de manier waarop zijn Grand Prix-Weekend is verlopen. "Het was het perfecte weekend. Ik denk niet dat er iets beter had kunnen gaan", zei Gasly na afloop van de race voor de microfoon van onder meer RacingNews365 .

'Vierde plek voelt als overwinning'

"We hadden het in de kwalificatie natuurlijk heel goed gedaan en om zondag in de race te eindigen op de vierde plek achter Red Bull en Lewis Hamilton voelt als een soort overwinning voor ons. Dus ik ben extreem blij en het zijn ook veel WK-punten voor ons", aldus de Fransman. Gasly reed het grootste deel van de race in niemandsland, achter de kop en voor de twee Ferrari-coureurs. Desondanks heeft de AlphaTauri-coureur genoten van de race. "De snelheid zat er vanaf begin af aan in. Ik had alles onder controle en de Ferrari's konden mij nooit echt aanvallen."

Klem achter Verstappen en Hamilton

"Ik heb genoten van de race, zelfs al was ik een beetje eenzaam. Toch was het fijn om die snelheid te zien", vindt de Fransman, die het bij de start wel even moeilijk had. "Ik zat na de start een beetje klem achter Max Verstappen en Lewis Hamilton." "Ik weet niet wat er gebeurde met Daniel Ricciardo, maar toen hij Valtteri Bottas aantikte moest ik uitwijken om niet in aanvaring te komen met Sergio Perez. Maar daarna ging het allemaal prima, dus ja een perfecte race." De coureur van AlphaTauri geeft toe dat de Red Bulls, die vlak voor hem stonden op de grid, zijn start beïnvloedden. "Dat maakt het wat moeilijker inderdaad. Je neemt dan altijd net iets meer marge dan je normaal zou doen en dat kan je een beetje achterstand geven ten opzichte van de rest."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"